Bergens Tidende

Jeg håper jeg har misforståt­t

- JOACIM HOLTER

Far

ANSATTE I AKASIAS barnehager streiker fordi partene ikke er enige om hvilken pensjonsor­dning de ansatte skal ha. Etter hva jeg klarer å forstå, er utgangspun­ktet for konflikten at de ansatte fikk endret pensjonsor­dning da 10 barnehager som var i Bergen Kirkelige Fellesråd ble overdratt til Akasia. Jeg forstår videre at partene er i rettslig konflikt som følge av denne endringen, og herunder at Fagforbund­et har stevnet Akasia for arbeidsret­ten med påstand om at endringen av pensjonsor­dning er et brudd på hovedtarif­favtalen. Akasia på sin side har visst stevnet 90 ansatte for tingretten.

DET JEG IKKE FORSTÅR, og som jeg ville sette stor pris på om Fagforbund­et/ Utdannings­forbundet kunne avklare, er dette: Er det virkelig slik at det nå foregår en streik med krav om å tariffeste ytelsesbas­ert pensjonsor­dning i påvente av at både tingretten og arbeidsret­ten skal ta stilling til om Akasia hadde rett til å endre pensjonsor­dningen til en innskuddso­rdning i forbindels­e med virksomhet­soverdrage­lse i 2016?

Hvis det er korrekt, skal jo rettsvesen­et ta stilling til lovlighete­n av endringen pr. virksomhet­soverdrage­lsen. Dersom fagforenin­gene får medhold, oppnås det kravet som streiken handler om?

Jeg håper jeg har misforståt­t.I motsatt fall fremstår streiken som en forkledd lønnskamp.

SOM FAR TIL BARN i en Akasiabarn­ehage ønsker jeg selvsagt at de ansatte, som hver dag bidrar til at både mitt barn og jeg er trygg og fornøyd, skal ha gode arbeids- og lønnsvilkå­r. Jeg håper å bli opplyst slik at jeg både kan forstå og støtte de ansatte i denne kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway