Bergens Tidende

Skurkejakt i byens gater

- BODIL GARVIK bodil.garvik@pol.dk foto ØRJAN DEISZ

En forbrytels­e skal hindres. Gåter må løses. Spillet CityHunt trekker spillerne rundt til mer eller mindre skjulte perler i Bergen sentrum.

De har allerede etablert mysteriesp­illet Escape Bryggen, der deltakerne må knekke hjernenøtt­er for å komme seg ut av et lukket rom på under 60 minutter. Nå har de samme folkene utviklet et nytt spill – CityHunt. Denne gang tar de byrommet i bruk for å løse gåter og knekke koder.

Innhold og oppdrag i byromspill­et er slik: En kriminell mesterhjer­ne, professor M., har utført handlinger i byen som forarbeid til sitt Store Kupp, som skal skje innen kort tid. Politiette­rforskerne har gitt opp å finne ut av det, og spillerne kommer inn som spesialett­erforskere.

For å avdekke professore­ns skumle planer og forhindre forbrytels­en, må spilldelta­kerne også her løse gåter av ulikt slag i løpet av to-tre timer.

Suksess med forrige spill

Gåtene fører spillerne rundt omkring i Bergen sentrum – og dermed får deltakerne se skatter og severdighe­ter byen har å by på.

– Både gåtene og byvandring­en

Spill for grupper ned til to personer, som går ut på å løse gåter ulike steder i byrommet for å oppnå et bestemt resultat.

CityHunt (byjakt) er en videreføri­ng av Escapespil­lene som oppsto på 1980-tallet som dataspill der man skulle klikke seg rundt

er viktig i dette spillet. Her kan folk få se sider av byen de ikke har sett før, sier Jobin K. Varughese, som sammen med ekteparet Darina og Lubos Steskal og sin kone Szandra Goda står bak byvandring­sspillet.

De fire er storfornøy­d med mottakelse­n det forrige spillet deres fikk – Escape Bryggen, som ble lansert i november 2014.

 ??  ?? KRIM: Jobin K. Varese (til venstre) og ekteparet Lubos og Darina Steskal er i gang med nytt spillkonse­pt. Denne gangen skal spillerne nøste opp en krimgåte mens de vandrer gatelangs. å løse gåtene..
KRIM: Jobin K. Varese (til venstre) og ekteparet Lubos og Darina Steskal er i gang med nytt spillkonse­pt. Denne gangen skal spillerne nøste opp en krimgåte mens de vandrer gatelangs. å løse gåtene..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway