Bergens Tidende

Skal bygge luksusyach­ter ved gamle BMV

- ARNE EDVARDSEN arne.edvardsen@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Det blir nytt liv ved gamle Noryards BMV på Laksevåg. Planen er å bygge store yachter.

– Vi har leid oss inn på det gamle verftsområ­det. Offshore er det ikke penger i. Vi satser på yachtmarke­det, sier daglig leder Ingolf Midttveit i Maritime Constructi­on solutions AS.

49 meter lang yacht

Skroget som ligger ved kai blir det første som skal bygges ferdig og utrustes der det konkursram­mede verftet tidligere holdt til.

– Denne yachten er 49 meter lang og skal settes i topp stand før vi legger den ut for salg. Båten ble aldri innredet. Verftet som bygget yachten gikk konkurs, og den tidligere eieren avbestilte. Vi har kjøpt opp skipet etter konkursbeh­andlingen. Hva prisen blir på ferdig båt vil jeg ikke ha sagt noe om nå, sier Midttveit.

Trenger 50 medarbeide­re

Maritime Constructi­on solutions AS har drevet som underlever­andør til større verft siden 2007. På sensommere­n 2016 ble det inngått avtale med Marin Eiendomsut­vikling AS som i dag står som eier av det gamle verftet på Laksevåg.

– Min ambisjon er å bygge yachter helt fra grunnen. Absolutt alt skal settes sammen her. Håper mitt er å få tak i en del av dem som jobbet på verftet tidligere. Jeg regner med at jeg vil trenge rundt 50 medarbeide­re når vi er i full drift, sier Midttveit.

Han er ingeniør med 25 års fartstid og for tiden på et oppdrag som prosjektle­der i Sør Korea.

Det er en mindre versjon av denne båttypen som nå ligger halvferdig ved verftet på Laksevåg.

Nisje for yachtbyggi­ng

– Jeg mener at det finnes en nisje i markedet for å bygge yachter, ikke i den aller største klassen som de store verftene tar seg av, men likevel det jeg kaller megayachte­r.

I april i 2016 mistet 96 verftsansa­tte jobben på Noryards BMV etter at selskapet gikk konkurs.

Konkursspø­kelset hang lenge over verftet på Laksevåg. De har manglet oppdrag. I oktober i 2015 gikk det andre verftet i Noryards-systemet, Fosen Verft i Trøndelag, konkurs.

Byfortetti­ng

Administre­rende direktør Asbjørn Algrøy i Marin Eiendomsut­vikling AS på Laksevåg sier at man foreløpig leier ut deler av det gamle verftet, men at man på sikt ikke ser for seg noe verft i området.

– Vi har som kjent store planer for området. Vi skal utvikle området ned ny naeringsvi­rksomhet, kontorer og en stor boligdel. Dette skal bli en del av fremtidig byfortetti­ng, sier Algrøy.

Han sier at det er mye ryddearbei­d som gjøres i området etter konkursene som har rammet.

Kontrakt til 2019

– Maritime Constructi­on solutions AS har leid kontor, kaiplass og skal dele tid med et annet selskap i tørrdokken. Vi har imidlertid ikke snakket med leietakern­e om noe langsiktig satsing her, sier direktøren.

Mannen bak satsingen på yachtbyggi­ng sier at kontrakten på Laksevåg varer frem til 2019.

– Etter det er det Marin Eiendom som bestemmer videre prosess. Vi er godt informert om deres planer for Laksevåg, og vi synes det er et spennende prosjekt som vi virkelig håper de lykkes med, sier Ingolf Midttveit.

 ??  ??
 ??  ?? LUKSUS PÅ LAKSEVÅG: Her ved det gamle verftet på Laksevåg skal det bygges luksusyach­ter. - Jeg vil trenge 50 medarbeide­re, sier daglig leder Ingolf Midttveit i Maritime Constructi­on solutions AS.
LUKSUS PÅ LAKSEVÅG: Her ved det gamle verftet på Laksevåg skal det bygges luksusyach­ter. - Jeg vil trenge 50 medarbeide­re, sier daglig leder Ingolf Midttveit i Maritime Constructi­on solutions AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway