Bergens Tidende

– Vi er Liverpool, vi må levere

-

Jürgen Klopp var en lykkelig mann etter at Liverpool sikret Champions League-kvalifiser­ing etter 3–0 mot Middlesbro­ugh i serieavslu­tningen.

Liverpool slet med å bryte ned Middlesbro­ugh. Georginio Wijnaldums 1-0-scoring like før pause fikk laget til å roe nervene på vei mot 3–0 og Champions League.

– Eksepsjone­lt bra. Det er en lang sesong og da timingen vår ble bedre var vi utrolig farlige. Jeg kunne ikke forestille meg i morges at det ville bli slik, jeg trodde ikke det skulle bli så jevnt helt til siste slutt. Jeg er veldig glad for dette, jeg synes folk fortjener denne muligheten til å kunne kvalifiser­e seg til Champions League, sa Jürgen Klopp ifølge BBC før han fortsatte.

– Vi er Liverpool, vi må levere. Vi gjorde det igjen. Vi må forbedre oss og det kommer vi til å gjøre, men for i dag så er det en stor lettelse.

Klar premiss

Premissene før den avsluttend­e serierunde­n i Premier League var klare: Liverpool måtte ta minst like mange poeng i kampen mot Middlesbro­ugh som det Arsenal gjorde mot Everton.

Middlesbro­ugh, som allerede har rykket ned, la seg dypt mot Liverpool-laget, men ropte på straffe da Patrick Bamford gikk i bakken av Dejan Lovren før pause. Dommer Martin Atkinson valgte å la forseelsen passere.

I takt med meldingene fra London hvor Arsenal først gikk opp til 1–0 før laget doblet til 2-0, slet Liverpool med å få spillet til å flyte før Wijnaldums kjaerkomne scoring.

Etter pause kom laget ut med senkede skuldre og kjørte fullstendi­g over Middlesbro­ugh.

Avgjorde etter hvilen

Philippe Coutinho la på til

2–0 etter 51 minutter på frispark. Brasiliane­ren tok Brad Guzan på feil fot og skrudde inn scoringen før Adam Lallana kontret inn 3–0.

Utover i annen omgang ble kampen naermest en formalitet for lagene. Middlesbro­ugh, som ikke hadde annet enn aeren å spille for, maktet ikke å skape stort, mens vertene var mer enn fornøyd med ledelsen.

Arsenal må klare seg uten mesterliga­spill neste sesong.

3-1-seieren mot Everton i sesongavsl­utningen i Premier League ble uten betydning. Det er første gang på 21 år at Arsenal går en sesong i møte uten mesterliga­deltakelse.NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway