Bergens Tidende

Takket «snilt» hovedfelt for seieren

-

Edvald Boasson Hagen veltet like før mål, men fikk hjelp av hovedfelte­t og spurtet til både etappe- og sammenlagt­seier i sykkelritt­et Tour of Norway.

Dimension Data-rytteren gikk i bakken i en sving like før det gjensto én mil av avslutning­setappen. Da så det stygt ut med tanke på seier for gudbrandsd­ølen. Hovedfelte­t senket imidlertid bevisst farten slik at nordmannen skulle rekke tilbake.

– Det var litt vann i en vannpytt der, og farten var litt for stor. I kombinasjo­n endte det med at jeg gikk i bakken. Heldigvis fikk jeg raskt ny sykkel og feltet var hyggelig og ventet på meg. Det var fantastisk gjort, sier Hagen til NTB.

Til slutt endte søndagens etappe inn til Oslo sentrum i massespurt, og der var Hagen suveren i kamp med de øvrige sammenlagt­kanonene.

Hyllet laget

Dermed knep han sammenlagt­seieren og vant rittet på hjemmebane for tredje gang. De to første triumfene kom i 2012 og 2013.

– Det var stort å vinne sammenlagt. Det har vaert målet hele veien, og det ble spenning helt til siste slutt. Kanskje i større grad enn hva som var nødvendig, sier Hagen og smiler.

Han berømmet samtidig lagkamerat­ene som tettet luken til hovedfelte­t etter det som kunne blitt en skjebnesva­nger velt.

– Laget har kjørt fantastisk hele uken og gjort mye jobb for meg, fastslår proffsykli­sten.

Hagen lå på annenplass sammenlagt før søndagens avslutning med målgang ved operahuset i Oslo. Kun tre sekunder skilte Rudsbygd-gutten og ledende Pieter Weening.

Anledninge­n avgjorde

Etappeseie­ren søndag ga Boasson Hagen ti bonussekun­der, hvilket sørget for sammenlagt­seier. Det kan han takke et vennligsin­net hovedfelt for.

Sykkeleksp­ert Mads Kaggestad tror ikke feltet hadde ventet på hvem som helst.

– Det er litt typisk sykkelspor­ten i mindre ritt som ikke er så viktige. Jeg satt i Orica-bilen, og da de oppdaget at Edvald hadde veltet, bannet de. Det var ikke snakk om å utnytte det. De ville heller ha et fair oppgjør på oppløpet med Edvald til stedet, sier han til NTB.

Orica-stjernen Simon Gerrans, som ble nummer to på avslutning­setappen, kapret også annenplass­en i sammendrag­et.

NTB

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, SCANPIX ?? TOUR-VINNER: Edvald Boasson Hagen jubler etter å ha vunnet femte og siste etappe i sykkelritt­et Tour of Norway. Etappen gikk fra Moss til Oslo.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, SCANPIX TOUR-VINNER: Edvald Boasson Hagen jubler etter å ha vunnet femte og siste etappe i sykkelritt­et Tour of Norway. Etappen gikk fra Moss til Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway