Bergens Tidende

Innbytter Soltvedt berget ett poeng

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Scoring i det 86. minuttet sikret at rekken uten tap ble utvidet til fire for Åsane.

Åsane har vist form den siste tiden og har puttet syv poeng på kontoen på de siste tre kampene. Motstander Jerv på sin side står uten seier så langt denne sesongen, og befinner seg i nedrykksso­nen.

En sen scoring av innbytter Joachim Soltvedt sikret ett poeng.

– Jeg ønsker å score og bidra så mye jeg kan, og jeg ønsker å spille hver kamp, så dette var deilig for meg, sier Soltvedt.

Da laget hans kom under 1–0, var Soltvedt giret på å komme inn.

– Vi er inne i en god rekke nå, så det var deilig med ett poeng i en slitekamp, sier Soltvedt.

Mange dueller

På en bane som ikke inviterte til saerlig fintspille­nde fotball, ble det mange dueller og kriging for begge lag i jakt på poeng.

– Det lugget veldig for oss. Vi kom under 1–0, men sto i det. Folk var tøffe i hodet og ga seg aldri. Målet til Soltvedt gjorde fantastisk godt, og han gjorde et kjempeinnh­opp, sier kaptein Eirik Wollen Steen.

Åsane har nå tatt fire poeng på bortebane og fire poeng hjemme de siste fire kampene.

– Det betyr mye for et lag som har slitt på bortebane, sier Åsane-trener Mons Ivar Mjelde.

Treneren skildrer kampen som jevn.

– Jerv hadde et lite initiativ og et skudd i tverrligge­ren, men etter at de gikk opp i ledelsen så ga de fra seg initiative­t. Frem til utlikninge­n var vi det beste laget, sier Mjelde.

– Finner form

Etter en trå start på sesongen har Åsane tatt steget opp på syvendepla­ss.

– Pr. i dag taper vi ikke kamper, og det er godt å vite at vi også kan snu kamper. Folk begynner å komme i form og ting begynner å falle på plass, sier kapteinen.

Med et tøft maiprogram ønsker Mjelde at flere melder seg på.

– Jeg håper flere melder seg på og presterer, og at folk kjenner sin besøkelses­tid, sier Mjelde, som skrøt over innhoppet til Soltvedt.

Allerede onsdag venter et cupoppgjør mot Fyllingsda­len, før seriekamp mot Strømmen på søndag.

– Vi er inne i en god stim, men det snur fort i fotball, sier Soltvedt.

– Jeg tror vi har enda litt mer å gå på, sier Steen.

Brukte ti minutter

Jerv styrte det meste i starten av kampen, uten å score. Foruten et forsøk fra Alexander Lind, som gikk i tverrligge­ren og ned på streken, kom ikke Arne Sandstøs menn til det store sjansene.

Ikke før det 63. minuttet ble det hull på byllen. Et hardt innlegg fra gikk forbi de fleste og til Jacob Ertzeid Toft, som fikk kranglet ballen i mål.

Med femten minutter igjen på klokken byttet Åsane-trener Mons Ivar Mjelde inn Vadim Manzon og Joachim Soltvedt for å prøve å få med seg noe fra kampen. Ti minutter senere fikk Soltvedt tid og rom etter en vending, og plasserte ballen i det venstre hjørnet.

Dermed ble det 1–1 på Levermyr. Levermyr

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Tilskuere: 1286

Gult kort: Christophe­r MacConnach­er, Erixon Michiel Arnolf Danso, Eirik Haugstad – Jerv.

Mål: 1–0 Jakob Ertzeid Toft (63), 1–1 Joachim Soltvedt (86). Åsane: Eirik Østgaard – Fredrik Heggland (75. Joachim Soltvedt), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Sondre Bjørshol – Kristoffer Nesse Stephensen, Simen Lassen – Joakim Hammerslan­d, Jonas Hestetun, Stian Nygard (75. Vadim Manzon) – Geir André Herrem.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? SCORET: Joachim Soltvedt kom inn i det 75. minutt og brukte ti minutter på å berge ett poeng for Åsane borte mot Jerv.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ SCORET: Joachim Soltvedt kom inn i det 75. minutt og brukte ti minutter på å berge ett poeng for Åsane borte mot Jerv.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway