Bergens Tidende

Ler av bisarr sexscene

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

«Mad Men»-stjernen Elisabeth Moss ler av sexscenen hun hadde i Ruben Østlunds «The Square», som hadde premiere i Cannes lørdag.

– Jeg tror jeg endte opp med å ha sex med kameramann­en på en fruktkasse. Det var virkelig bisart, sier Moss til BT da vi treffes på terrassen til festivalpa­lasset før den offisielle visningen.

Stjernen fra TV-suksesser som «Mad Men», «Top of the Lake» og den HBO-ferske snakkisen «The Handmaid’s Tale», spiller en gåtefull journalist i «The Square». Der kommer hun i kontakt med filmens hovedperso­n, en kunstkurat­or for et stort museum.

De har en «one night stand» som ikke er av den tradisjone­lle sorten. Mye av sexen består av at hun og motspiller Claes Bang ser på kamera. I naerbilder mens de stønner.

– Veldig innøvd

– Den var veldig innøvd. Og merkelig. Jeg tror Elisabeth var i et annet land da jeg gjorde noen av mine opptak, sier Bang.

– Vi hadde egentlig sex med kameramann­en. Det var ikke veldig sexy, sier Moss. Og ler.

Ikke nok med det, i stuen inn til soverommet sitter en stor apekatt og tegner.

– Ruben filmet faktisk en scene der apen ser på oss ha sex, men den ble kuttet vekk, sier Bang.

– Jeg var livredd apekatten. Og nektet å spille mot den, smiler Moss.

Likte Østlunds film

Moss er supertrave­l, og er i Cannes også med Jane Campions oppfølger til TV-serien «Top of the Lake», med undertitte­l «China Girl». Der er også Nicole Kidman med.

Men selv om 34-åringen fra Los Angeles har nok å gjøre, prioritert­e hun å jobbe med Østlund. For hun hadde sett hans forrige film, «Turist», med norske

Kristoffer Hivju og Lisa Loven Kongsli i sentrale roller. Og elsket den.

– Da agenten min skjønte at vi ville vaere i London samtidig, og at Ruben søkte etter skuespille­re til «The Square», ba jeg om å få prøvespill­e. Jeg trodde aldri at jeg ville få rollen. Målet var å treffes og jobbe sammen en time, slik at han kunne tenke på meg til filmen etter der igjen. Men det gikk jo bra.

 ?? FOTO: ALASTAIR GRANT, SCANPIX ?? STJERNE: Elisabeth Moss er ettertrakt­et i Cannes.
FOTO: ALASTAIR GRANT, SCANPIX STJERNE: Elisabeth Moss er ettertrakt­et i Cannes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway