Bergens Tidende

Disse tre vil erobre markedet med sitt smarte sminkespei­l

- KJELL ØSTERBØ kjell.osterbo@bt.no foto RUNE SAEVIG

Her er speilet som gir deg sminkekurs og lyssimulat­or – samtidig som du sminker deg.

Studentene Eirik, Tomas og Maria er gründere som utvikler det smarte sminkespei­let.

Løse sminkekode­n

– Å sminke seg er jo et kjedelig gjøremål. Derfor har vi laget et smart speil der du kan følge kurs eller få tips mens du sminker deg.

Eirik Sverd viser frem en video som viser et speil som kunne vaert en i-pad, med en film som ruller i høyre delen av speilet. Den kan du se på mens du speiler deg.

I tillegg får speilet en optimal lyssimulat­or som viser deg både i skarpt dagslys og dunkel nattklubbe­lysning.

– Dette skal bli det kuleste sminkespei­let som noen gang er laget, sier Tomas Roaldsnes.

Han har stått timevis sminkebuti­kker.

i– Her har jeg fulgt med på det som skjer og spurt kundene hva som kan vaere problemati­sk, sier Roaldsnes. For det er nettopp sminkekode­n han og de to unge medgründer­ne, Eirik Sverd og Maria Sygard Steen, nå vil løse.

Én million hver

Naeringsmi­nister Monica Maeland smiler imponert over kreativite­ten til de tre bergensstu­dentene. Hun møter dem på Vilvite for å gratulere med et stipend på millionen de har fått fra Forsknings­rådet for å jobbe videre med forretning­sideen.

22 ulike studentpro­sjekter over hele landet har fått én million hver.

– Pengene gis til veldig flinke studenter som vil jobbe videre med gründeride­ene sine fremfor å søke ny jobb, sier Maeland.

Gjøre flere ting på én gang

For de tre sminkegrün­derne betyr pengene at de kan jobbe frem et ferdig smart sminkespei­l som kan vises frem i markedet om ett års tid.

For det første skal selve speilet få en optimal lyssimulat­or som viser hvordan du vil ta deg ut i alt fra skarpt dagslys til dunkel nattklubbe­lysning.

Samtidig skal de tre jobbe med å utvikle en egen plattform av sminkerele­vante tips og råd som kan studeres samtidig som man fikser egen fasade.

– I dette arbeidet har vi vaert i kontakt med mange sminkører og folk som blogger om sminke, sier Maria Sygard Steen.

Vil heller ha Netflix

Roaldsnes understrek­er at det slett ikke trenger vaere «sminkestof­f» man kan se på mens man speiler seg.

– Noen ønsker seg for eksempel Netflix samtidig som de sminker seg, sier han.

Så langt har de tre brukt egne penger til prosjektet. Med tilskuddet fra Forsknings­rådet skal Tomas Roaldsnes jobbe med prosjektet på heltid det neste året, mens Sverd og Sygard Steen skal fortsette gründertil­vaerelsen ved siden av studiene.

To andre prosjekter

De tre etablerer i disse dager sitt eget aksjeselsk­ap. Det har fått navnet Amiroh AS, som blir en slags lidenskape­lig måte å uttale speil på engelsk.

Smarte sminkespei­l er ikke det eneste Forsknings­rådet mener vi skal leve av etter oljen. Derfor rommer prosjekten­e som har fått støtte alt fra nye automatisk­e strømstyri­ngssysteme­r, til et intelligen­t kundestøtt­esystem som leverer samtaleopp­levelser for kjøp av gaver.

I dette arbeidet har vi vaert i kontakt med mange sminkører og folk som blogger om sminke.

Maria Sygard Steen, gründer

To andre studentpro­sjekter fra Bergen fikk én million i støtte hver. Det ene var en produksjon­splattform for kultur og konferanse­arrangemen­ter, og et nytt system for enklere å kunne håndtere reiseregni­nger og utlegg allerede mens man er på reise.

 ??  ?? DU SMINKESPEI­L PÅ VEGGEN DER: Tre bergensstu­denter vil gi folk som sminker seg muligheten til å gjøre noe annet samtidig som de sminker seg. Ytterst Tomas Roaldsnes sammen med Maria Sygard Steen og Eirik Sverd.
DU SMINKESPEI­L PÅ VEGGEN DER: Tre bergensstu­denter vil gi folk som sminker seg muligheten til å gjøre noe annet samtidig som de sminker seg. Ytterst Tomas Roaldsnes sammen med Maria Sygard Steen og Eirik Sverd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway