Bergens Tidende

Gud har ikke noe parti

- KNUT ARILD HAREIDE

Partileder, Kristelig Folkeparti

DAN ODFJELL STILLER en rekke spørsmål i sitt innlegg i BT 18. mai. Selv om innlegget er fritt for reelt politisk innhold, velger jeg å svare, ikke bare som politiker og partileder, men også som kristen. For det er høyst problemati­sk når slike som Odfjell forsøker å kuppe evangeliet om Jesus. Jesus kom for å invitere alle til Gud, uavhengig av partifarge. Når Odfjell faktisk påstår at det er umulig å vaere kristen sosialist, lurer jeg på hvor han får sin autoritet fra? Bibelen sier ingenting om hvilken partitilhø­righet Gud foretrekke­r.

KrF er ikke et sosialisti­sk parti. Vi er derimot et sentrumspa­rti som fører solidarisk politikk! KrFs politikk er politikk for barna og familiene. Derfor har vi kjempet for kvalitet og økt budsjett for barnehagen­e. KrFs politikk er politikk for dem som ikke får vaere med i «gjengen». Derfor har vi sørget for eget mobbeombud i fylkene, som skal forebygge mobbing og utenforska­p på skolene. KrFs politikk er for dem som vil ha livskvalit­et i alle livets faser. Derfor vil vi kjempe for mer til minstepens­jonistene i årets reviderte nasjonalbu­dsjett.

KRFS POLITIKK er for dem som trenger fellesskap­et. Det gjør vi alle, før eller siden. Mitt fremste forbilde sa noe om at det hver og en av oss gjør for de minste iblant oss, gjør vi for Gud. De «minste iblant oss» er ganske enkelt dem som trenger politikk aller mest. Vi lever i en tid hvor vi alle fristes til å vaere oss selv nok, i en tid hvor det kanskje til og med synes nødvendig å beskytte seg selv og sine egne i møte med verdens påtrengend­e behov og skiftende trusler.

KrF har blitt utfordret flere ganger på hva det betyr å vaere et «kristelig» parti, også på kommentato­rplass i denne avisen. Svaret er at det handler om verdier, og om hvordan disse verdiene begrunnes. Politikk forankret i KrFs kjerneverd­ier; menneskeve­rd, forvaltera­nsvar og nestekjaer­lighet, vil aldri vaere seg selv nok, men alltid holde verdien av sin neste og fellesskap­et høyt. At Odfjell stempler slik politikk for uberegneli­g, upålitelig og ukristelig, er simpelthen ganske uforståeli­g for meg.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? PROBLEMATI­SK: Det er høyst problemati­sk når slike som Dan Odfjell (bildet) forsøker å kuppe evangeliet om Jesus, skriver Knut Arild Hareide.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ PROBLEMATI­SK: Det er høyst problemati­sk når slike som Dan Odfjell (bildet) forsøker å kuppe evangeliet om Jesus, skriver Knut Arild Hareide.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway