Bergens Tidende

Politiet hvem offeret er

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

I april ga politiet ut bilde av en ung, ukjent mann som blir banket av en 17-årig bergensgut­t. Nå har offeret meldt seg.

Bildet som ble gitt ut var hentet fra en mobilvideo politiet satt på. Videoen viser en bergensgut­t som slår ned en ung, ukjent mann i en leilighet – for så å regelrett kaste ham inn under et stuebord og true ham på livet. Bakgrunnen skal ha vaert beskyldnin­ger om tyveri av en mobiltelef­on.

Gutten som slo er nå blitt

18 år. Han er siktet for i alt ti voldsepiso­der i løpet av 2016 og 2017, blant annet nedslåinge­n av fem menn i Bergen sentrum i januar i år. De fem skal ha blitt slått ned i løpet av tre kvarter natt til lørdag

7. januar. Politiadvo­kat Alexander G. Sele sier offeret på bildet meldte seg etter at BT skrev om etterlysni­ngen. Bakgrunnen for at politiet gikk ut med bilde var blant annet at politiet ikke kunne vite hvilke skader offeret eventuelt ble påført.

– Fornaermed­e er over 18 år og fikk tilbud om å komme inn til politiet og forklare seg. Det har han gjort. Vi har ingen legeerklae­ring på ham, men han har ingen store, åpenbare skader som vi er klar over. Vi regner volden mot ham som en kroppskren­kelse, slik vi også gjorde da vi kun kunne vurdere volden ut fra videoen, sier Sele.

Det er varslet at den siktede 18-åringen trolig slipper å stå til ansvar for det alvorligst­e forholdet han er siktet for, den grove volden mot Vidar Helland (51) på Torgallmen­ningen. For

51-åringen fikk volden alvorlige følger, med blant annet delvis tap av språk.

18-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple, sier han kjenner til at saken regnes som ferdig etterforsk­et. Det vil si at den er sendt over til en politijuri­st for såkalt påtalemess­ig avgjørelse.

Riple sier til BT at han så langt ikke har hørt om noen endringer i siktelsen.

Videoen som bildet er tatt fra viser at den unge mannen blir slått rett ned og kastet inn under et stuebord. Der blir han liggende naermest i fosterstil­ling.

 ??  ?? SLÅTT OG KASTET:
SLÅTT OG KASTET:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway