Bergens Tidende

Tre satt i arresten

-

BERGEN KL. 06.36: Tre menn satt torsdag morgen i arresten på grunn av fyll og ordensfors­tyrrelser. – En ble satt inn i onsdag kveld, mens de to andre endte der i natt, sier operasjons­leder Terje Magnussen i Vest politidist­rikt. En mann ble anmeldt for ordensfors­tyrrelse og kroppskren­kelse på Torget klokken 01.00. Rundt to timer senere, var det en godt beruset mann som ikke ville forlate et utested. Også her ble det anmeldelse.

Mannen bak Fartein Valen-statuen, Odin Øiestad, er rystet av synet. – Dette er gjort i all bevissthet. Ingen tvil. Det skal jo mye til for at et hodet i granitt faller av. Her må de ha brukt slegge eller en lignende hard gjenstad, sier kunstneren til Sveio Bladet. Det var i helgen at politiet gikk ut med etterlysni­ng av gjerningsm­enn etter at hodet av Fartein Valen-statuen var kappet av. – Jeg tror ikke gjerningsp­ersonene som sto bak haerverket ville hevne over Fartein Valen sin musikk eller kultur. Jeg tror dette er mer snakk om handlinger basert på uvitenhet, sier kunstneren.

Vi har dessverre hatt et teknisk problem som medfører at en del ytelser ikke er blitt overført til bank. Feilen er identifise­rt. Vi arbeider for at brukerne da vil ha pengene på konto 26. mai. Vi beklager sterkt de ulempene dette medfører.

Geir Axelsen, økonomi- og styringsdi­rektør i Nav om den tekniske feilen som gjør at blant annet sykepenger og foreldrepe­nger til 207.000 personer er forsinket.

 ?? FOTO: DANIEL DENIAZI ?? HAERVERK: Leder i Fartein Valen-stiftelsen, Gunnar Johan Løvvik (fra v.), ordfører i Sveio kommune, Jorunn Skåden (Ap) sammen med kunstneren Odin Øistad.
FOTO: DANIEL DENIAZI HAERVERK: Leder i Fartein Valen-stiftelsen, Gunnar Johan Løvvik (fra v.), ordfører i Sveio kommune, Jorunn Skåden (Ap) sammen med kunstneren Odin Øistad.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway