Bergens Tidende

– Redd for å bli dømt til fengsel

-

Narkotika- og korrupsjon­stiltalte Eirik Jensen sier han er redd for at rettssaken som ble avsluttet denne uken, ender med at han blir dømt til fengsel.

– Alle er jo det, innrømmer Jensen i et intervju i NRKpodkast­en «Purk eller skurk». 59-åringen fyller 60 år i sommer. Etter den over fire måneder lange rettssaken er han fortsatt optimistis­k. Mens aktoratet vil ha ham dømt til 21 års fengsel, mener forsvarern­e at han må frifinnes. Dommen faller trolig ikke før i slutten av september.

– Guarden har vaert oppe i snart fire år, men det begynner å røyne på, sier Jensen som mener han har vaert utsatt for en eneste lang svertekamp­anje fra saken startet.

– Det har kommet fra utplukkede kolleger. Selvfølgel­ig har strategien vaert å skape mistenkeli­ge forhold rundt meg. Det kan jeg ikke forsvare meg mot, sier han.

– Eventyr

Forsvarern­e John Christian Elden og Arild Holden påpekte på rettssaken­s siste dag det de mener er en rekke feil og mangler i påtalemynd­ighetens fremstilli­ng av saken.

Elden kalte medtiltalt­e Gjermund Cappelens forklaring «et eventyr» og beskrev den såkalte hasjbarone­n som kynisk, pengedreve­n og uten empati. Elden påpekte at Cappelen selv har innrømmet å finne på «tull og tøys» i avhør for å oppnå strafferab­att, og beskrev påtalemynd­ighetens bevisførse­l som et «skuebrød» med mange «mener», «tror» og «kan tenkes å ha».

– Dere skal ikke tro. Dere skal avdekke og bevise. Dette holder ikke i en norsk rett, sa Elden.

– Rimelig spesiell

Jensen selv beskriver Spesialenh­etens etterforsk­ning av saken som «rimelig spesiell i norsk politihist­orie».

– Jeg er ikke spesielt trygg på at dette har vaert en objektiv etterforsk­ning, sier Jensen og viser blant annet til at Kripos la et tips om ham dødt i 2011.

– I 2013 er det mesteparte­n av de samme opplysning­ene som fremkom i 2011, som brukes som grunnlag for å starte etterforsk­ning. Og jeg er litt sånn: «Ja vel, hvor er de kritiske brillene? Hvor er validitets­sjekken av Cappelens påstander før man starter?».

NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway