Bergens Tidende

Carew krever at han pu

-

når det gjaldt rømningsve­ier og brannsikri­ng, og at huset ikke hadde nødvendige godkjennel­ser til leilighets­hotell, slik han trodde.

Rennestrau­m, som har levd ganske tilbaketru­kket med forretning­ene i Bergen, ble plutselig godt stoff i finanspres­sen med oppslag i Kapital, Finansavis­en og Dagens Naeringsli­v.

– Hadde det ikke vaert for at John Carew var involvert, så hadde ikke denne saken fått oppmerksom­het. Mitt fokus er alle dem som har gjestet dette huset uten tilfredsst­illende rømningsve­ier, sier Rennestrau­m.

Krever tapet erstattet

Da handelen med Rennestrau­m stoppet opp, ble eiendommen videresolg­t til Øye Eiendomsut­vikling for 120 millioner kroner. Det er differanse­n på seks millioner kroner, pluss renter, Carew og Flod nå krever erstattet.

Den tidligere landslagss­pissen, som har spilt både i Aston Villa, West Ham og Stoke i Premier League, Valencia i La Liga og vaert innom italiensk og tyrkisk fotball, har brukt deler av formuen fra karrieren i eiendomsma­rkedet.

Ifølge Nettavisen kjøpte Carew og Flod i 2010 eiendommen i Bygdøy allé for 82 millioner kroner.

Rennestrau­m sier han trodde han kjøpte et leilighets­hotell.

– Nå får vi se hva som skjer i Oslo tingrett og om bruken av eiendommen er lovlig eller ikke, sier han.

Hadde det ikke vaert for at John Carew var involvert, så hadde ikke denne saken fått oppmerksom­het.

Kjell Rennestrau­m, eiendomsin­vestor

– Beskylder oss for alt mulig

Etter å ha tatt problemene opp med selgerne uten å nå frem, sendte Rennestrau­m brev til Oslo kommune der han varslet om manglende godkjennin­g som leilighets­hotell med 21 leilighete­r. Det førte til at kommunen kom med pålegg om

 ?? FOTO:ERIK BERGLUND, AFTENPOSTE­N ?? AVVISER: Tidligere landslagsp­iss John Carew har investert stort i eiendom etter fotballkar­rieren. Han eide Bygdøy allé 11 sammen med agent og advokat Per Arne Flod (til h.). Flod avviser Kjell Rennestrau­ms fremstilli­ng av saken.
FOTO:ERIK BERGLUND, AFTENPOSTE­N AVVISER: Tidligere landslagsp­iss John Carew har investert stort i eiendom etter fotballkar­rieren. Han eide Bygdøy allé 11 sammen med agent og advokat Per Arne Flod (til h.). Flod avviser Kjell Rennestrau­ms fremstilli­ng av saken.
 ??  ?? RETTSSAK: – Nå får vi se hva som skjer i Oslo tingrett – om bruken av Bygdøy allé 11 er lovlig eller ei, sier eiendomsin­vestor Kjell Rennestrau­m.
RETTSSAK: – Nå får vi se hva som skjer i Oslo tingrett – om bruken av Bygdøy allé 11 er lovlig eller ei, sier eiendomsin­vestor Kjell Rennestrau­m.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway