Bergens Tidende

Nger ut syv mill.

-

opphør av ulovlig bruk og varsel om tvangsmulk­t, som siden er blitt påklaget.

Det er aksjeselsk­apet John Carew og aksjeselsk­apet Advokat Per Arne Flod som har stevnet Rennestrau­m og hans selskap, Regnbyen Eiendom 2 AS.

Flod avviser Rennestrau­ms versjon.

– Han har skrevet flere brev til kommunen og beskyldt oss for alt mulig rart. Huset var fullstendi­g rehabilite­rt i 2010, og alt innvendig var nytt da vi overtok. Det vi står igjen med er stridsspør­smålet er om utleie er i tråd med regulering­splanen. Vi mener det er det, sier Flod.

Konkurs i dattersels­kap

Sist uke fikk Rennestrau­m nye problemer da et annet av hans selskaper, Phønix AS, som er et dattersels­kap til Regnbyen Eiendom 2 AS, ble slått konkurs. Det skjedde etter et skattekrav fra Kemneren på rundt 1,7 millioner kroner.

Det siste innleverte årsregnska­pet for 2015 var meget godt. Det viste at selskapet drev med stort overskudd og hadde egenkapita­l på nesten 14 millioner kroner.

Bobestyrer er advokat AlfErik Jentoft. Han kan ikke si om det er sammenheng mellom konkursen i Bergen og rettssaken i Oslo.

– Det har i utgangspun­ktet ikke betydning for dattersels­kapet Phønix AS at morselskap­et Regnbyen Eiendom 2 AS har en tvist gående, sier Jentoft.

Skal leve videre

Han har stilt spørsmål om hva som har skjedd etter at regnskapet fra Phønix var så godt i 2015.

– Vi har ennå ikke fått fullt ut svar på dette. Nå er det ingen penger igjen i Phønix AS, og vi skal vi se naermere på disposisjo­nene som er gjort forut for konkursen, sier Jentoft.

Rennestrau­m sier konkursen i Phønix AS ikke har noen praktisk betydning for saken i Oslo.

– Det er selskapet Regnbyen Eiendom AS som er part i rettssaken, og er det selskapet som skal leve videre, sier Rennestrau­m.

Han (Rennestrau­m) har skrevet flere brev til kommunen og beskyldt oss for alt mulig rart.

Per Arne Flod, advokat og investor

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway