Bergens Tidende

I sin tidligere klubb hadde ikke Vidar Ari Jónsson for vane å sitte på benken. Planen er å bli en like betrodd mann i Brann.

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto TOR HØVIK

Han har ikke fått mange sjanser til å vise seg frem etter overgangen til Brann, Vidar Ari Jónsson. Etter å ha blitt hentet fra islandske Fjölnir en knapp måned før sesongstar­t, har backen knapt fått spilletid på A-laget.

Beholdning­en har vaert ett innhopp i eliteserie­n og 90 minutter i de to første cupkampene. I cupkampen mot Lysekloste­r, som Brann vant 2-0, gjorde han en god figur på høyrebacke­n.

– Jeg spilte mye bedre i denne cupkampen enn den forrige, synes jeg, og nå møtte vi en bedre motstander. Jeg er ganske fornøyd, konkludere­r han selv.

Viktige kamper

Helt siden han kom til Brann har 23-åringen fra Reykjavik gjentatt mantraet om at han må vaere tålmodig. Han har sagt at han trenger tid på seg til å bli vant med tempoet i norsk fotball, og at han trenger kamper i beina for å komme i form.

Cupkampene er derfor av svaert stor betydning for Jónsson.

– For meg er disse kampene kjempevikt­ige, for jeg trenger så mange minutter som mulig for å finne en god rytme. De gir meg også en mulighet til å vise at jeg fortjener en plass på laget, forklarer han.

– Hvor langt unna er du en plass på laget, tror du?

– Det er vanskelig å si. Resultaten­e har vaert veldig gode i det siste, og laget har vaert solid, men jeg håper ikke at jeg er så veldig langt unna, sier han.

Ny situasjon

Situasjone­n er uvant. I Fjölnir var den kjappe backen en av lagets viktigste spillere, og ble sjelden satt ut av laget. De første månedene i Brann er egentlig første gang han har kjent på tilvaerels­en som benkeslite­r.

– På Island spilte jeg fast, så dette er nytt for meg. Jeg skal ikke nekte for at det har vaert vanskelig, sier han, og fortsetter:

– Men jeg må bare gjøre mitt beste på trening og gripe sjanser som denne. Så får jeg bare håpe at treneren liker det han ser.

Og det gjør han. Lars Arne Nilsen legger ikke skjul på at islendinge­n har noe spennende ved seg, men:

– Han har fortsatt litt å laere i posisjoner­ingsspille­t defensivt, sier treneren.

– Hvor aktuell er han for en plass i startellev­eren?

– Han kan fort bli høyaktuell. Får vi en skade eller en karantene på en av backene våre, så må han vaere klar, sier Nilsen.

Vil ikke bli oversett

Det lover Jónsson å vaere. Selv om han med et tynt kampgrunnl­ag innrømmer at han fortsatt er et stykke unna toppformen, synes han selv at han blir bedre og bedre for hver dag.

– Målet er at han (Lars Arne Nilsen) til slutt ikke skal kunne overse meg. Han må bli nødt til å bruke meg fra start, sier han.

Mot Lysekloste­r var det dog vanskelig å utmerke seg. Hjemmelage­t lå lavt i banen og gjorde det vanskelig for Brann å skape sjanser. Etter Torgeir Børvens ledermål var det heller ikke noe de trengte, og tempoet i angrepsspi­llet ble justert deretter.

Den offensivt anlagte backen fikk dermed vanskelige arbeidsvil­kår fremover på banen. Defensivt ble han, som resten av laget, ikke satt på de helt store prøvene.

– Vi hadde god kontroll på kampen, egentlig. Det er alltid noen ting som kunne vaert bedre, men alt i alt synes jeg vi gjennomfør­te bra, oppsummere­r Jónsson.

 ??  ?? ETTERLENGT­ET SPILLETID: Vidar Ari Jónsson spilte hele kampen mot Lysekloste­r. Det har han ikke gjort saerlig ofte i Brann-trøyen.
ETTERLENGT­ET SPILLETID: Vidar Ari Jónsson spilte hele kampen mot Lysekloste­r. Det har han ikke gjort saerlig ofte i Brann-trøyen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway