Bergens Tidende

Støper gatekunst med kunstnerne

Elever ved Hyssingen produksjon­sskole er i ferd med å avslutte et kunstprosj­ekt som skal utsmykke gateplanet på Nedre Korskirkea­llmenninge­n i Bergen.

- HÅKON GLATVED-PRAHL hakon.glatved-prahl@bt.no foto RUNE SAEVIG

e– Det har vaert veldig spennende å få vaere med på dette prosjektet, sier Amanuel Tesfay.

21-åringen på bygg- og anleggsver­kstedet på Hyssingen produksjon­sskole (se fakta) kan sammen med seks medelever skryte på seg at de har bidratt til gatekunste­n som snart blir å se på Nedre Korskirkea­llmenninge­n.

Det er kunstnerne Kari Aasen og Lasse Berntzen som har skapt det kunstneris­ke uttrykket og som har samarbeide­t med landskapsa­rkitekt Arne Saelen om den øvrige utforminge­n av plassen. Den praktiske produksjon­en med montasje og støping er det elevene på skolen som har hatt ansvaret for, med veiledning fra laererhold.

– Gir meg motivasjon

Tom André Lunde (19) og Ivan Pedersen Wiig (18) bidrar også med støping og vasking når BT stikker innom for å ta kunsten og arbeidet i naermere ettersyn.

– Det er fett å jobbe her. Jeg har aldri sett noe lignende før, og det gir meg motivasjon å få delta i arbeidet, sier Tom André.

Han er snart ferdig med sitt ettårige opphold på Hyssingen, og ønsket hans er krystallkl­art:

– Jeg håper å få en praksispla­ss innen bygg og anlegg, helst som tømrer.

Ivan, som startet på skolen for fire måneder siden, har også lyst til å komme seg ut i arbeid når hans skoleperio­de er over.

Idé: Niels Klims reise ...

Over halvparten av de 18 kunstverke­ne i skifer og granitt er

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway