Bergens Tidende

Orrem-saken

-

Knut-Anders Aase, et beløp som han mente å ligge litt for høyt, og i alle fall ikke for lavt.

– Du kan se hvem som er villig til å putte 700.000 kroner inn i en skog, der det samtidig er stor usikkerhet knyttet til når det kan skje noe med eiendommen. Det er bare ødemark, sa Aase den gang.

Ifølge Strømsnes ble eiendommen i ettertid solgt for 500.000 kroner.

– Spesielt for min samboer har dette vaert tøft. Hun hadde et veldig betrodd og naert forhold til Orrem, som var advokat for selskapet hun jobbet i. I stedet ble hun rett og slett ført bak lyset. Det har hun tatt saerdeles hardt, sier Strømsnes.

Økokrim ser på saken som svaert alvorlig.

– Det grove i tiltalen ligger i beløpene, men også at han har misbrukt tilliten sin som advokat til å gjøre seg skyldig i straffbare handlinger, sier politiadvo­kat Åsne Hana Torgersen.

Har tatt seks år av livet

Etter at Radøy-prosjektet strandet og investerin­gen forduftet, gikk Strømsnes og samboeren til sivilt søksmål mot Orrem og hans ansvarsfor­sikringsse­lskap AIG. I tingretten vant de delvis frem, men begge parter anket til lagmannsre­tten.

Her ble Orrem dømt til millioners­tatning for andre gang, men AIG krevde retting av dommen og anket.

Høyesteret­t bestemte så at deler av saken nok en gang skal avgjøres av lagmannsre­tten, og i midten av juni møtes partene til en ny runde i retten.

Spesielt for min samboer har dette vaert tøft. Hun hadde et veldig betrodd og naert forhold til Orrem. Vidar Torstein Strømsnes, investor

 ??  ?? BT skrev om Jon Eilif Orrem (64, bildet) først i 2014. Da var bergensadv­okaten saksøkt, under etterforsk­ning og klaget inn for advokatene­s tilsynsråd.Flere tidligere klienter mente da at han hadde forsynt seg av millionbel­øp, mens han selv avviste å ha gjort noe galt.I dag er ikke Orrem lenger advokat. Han mistet bevillting­en i 2015, ble siktet av Økokrim samme året, overførte villaen til konen i 2016 og er for tiden sykmeldt, og i utlandet.Økokrim har nå utformet en tiltale mot Orrem på fire sider, blant annet for grov økonomisk utroskap og grovt bedrageri. Lovbrudden­e skal ha funnet sted i perioden 2010-2014, og alle tiltalepun­ktene har en strafferam­me på seks års fengsel.
BT skrev om Jon Eilif Orrem (64, bildet) først i 2014. Da var bergensadv­okaten saksøkt, under etterforsk­ning og klaget inn for advokatene­s tilsynsråd.Flere tidligere klienter mente da at han hadde forsynt seg av millionbel­øp, mens han selv avviste å ha gjort noe galt.I dag er ikke Orrem lenger advokat. Han mistet bevillting­en i 2015, ble siktet av Økokrim samme året, overførte villaen til konen i 2016 og er for tiden sykmeldt, og i utlandet.Økokrim har nå utformet en tiltale mot Orrem på fire sider, blant annet for grov økonomisk utroskap og grovt bedrageri. Lovbrudden­e skal ha funnet sted i perioden 2010-2014, og alle tiltalepun­ktene har en strafferam­me på seks års fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway