Bergens Tidende

Debuterer i ny norsk spillefilm

-

– Jeg har aldri hatt interesse av å drive med skuespille­ri, sier John Olav Nilsen til BT. Men snart kan man se ham i Jonas Gulbrandse­ns film «Valley of Shadows».

– Da jeg skrev og utviklet karakteren visste jeg det måtte bli John Olav. Profesjone­lle skuespille­re har ofte en tendens til å «spille» i stedet for å vaere – det vil si de har et for bevisst forhold til sitt skuespill. Når jeg bruker skuespille­re uten erfaring, er det fordi jeg er fascinert av personens iboende karakter, sier Gulbrandse­n om vokalisten fra Loddefjord­bandet «John Olav Nilsen og gjengen» og «John Olav Nilsen og Nordsjøen».

Gotisk tradisjon

Nyheten er blitt forsøkt holdt hemmelig lenge. Men under filmfestiv­alen i Cannes bekreftet produsent Alan R. Milligan og Tom Kjeseth, at den profilerte bergensmus­ikeren har en rolle i «Valley of Shadows». Foreløpig vil de ikke offentligg­jøre noen bilder av Nilsen fra selve filmen.

Regissøren påpeker at han aldri caster ut ifra status eller kommersiel­le strategier.

– Det er noe ved John Olavs utstråling, talemåte og mimikk som fascinerer meg, og som jeg visste ville passe perfekt til karakteren i filmen. Vi hadde et veldig fint samarbeid på settet, og han gjorde en svaert god jobb, sier Gulbrandse­n.

Filmen følger i en skandinavi­sk gotisk tradisjon og foregår i en liten bygd på Vestlandet.

Seks år gamle Aslak og moren opplever en tragedie, som gutten ikke klarer å forstå og moren har vansker med å håndtere. I søken etter svar, våger Aslak seg inn i den mystiske skogen.

 ?? FOTO: ØRJAN DEISZ ?? SKUESPILLE­R: John Olav Nilsen skal snart spillefilm­debutere.
FOTO: ØRJAN DEISZ SKUESPILLE­R: John Olav Nilsen skal snart spillefilm­debutere.
 ??  ?? SKOGEN: «Valley of Shadows» er en film med internasjo­nale ambisjoner. John Olav Nilsen har en viktig rolle.
SKOGEN: «Valley of Shadows» er en film med internasjo­nale ambisjoner. John Olav Nilsen har en viktig rolle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway