Bergens Tidende

Måtte avlyse konsert på grunn av dårlig vær

- MALENE INDREBØ-LANGLO malene.indrebo-langlo@bt.no

Reaksjonen­e lot ikke vente på seg da høydepunkt­et på Tysnesfest ble avlyst natt til søndag. – Vi er veldig lei oss, skriver festivalen.

«Litt regn og vind? Det tåler vi da på Tysnes!»

«Vi er fra Vestlandet. Vind og vått tåler vi.»

«Tåler ikke Alan Walker litt regn?»

Det var flere skuffede meldinger fra festivalde­ltakere på sosiale medier natt til søndag, da Tysnesfest gikk inn i sine siste timer og måtte avlyse på grunn av dårlig vær.

Stjernesku­ddet fra Fana, artisten Alan Walker, skulle akkurat til å avslutte festivalen på hovedscene­n klokken 00.30, da arrangøren­e besluttet å stenge Gjerstad arena på grunn av svært kraftig vind.

– Det utgjorde en fare for publikum. Vi er veldig lei oss for dette, men vi må alltid sette sikkerhete­n til publikum først, skriver festivalen på sine nettsider.

Over 7000 mennesker skal ha tatt turen innom festivalen på lørdag.

– Fare for liv og helse

Bare minutter før Alan Walker skulle på scenen, ble publikum bedt om å forlate området.

– Vi valgte å stoppe konserten da vinden tok til i styrke. Dette var en helsevurde­ring der vi ikke hadde noe valg, sier sikkerhets­sjef på Tysnesfest, Bjarte Erstad, til BA natt til søndag.

Erstad forteller at det både var fare for dyrt utstyr og publikum da været forverret seg. Blant annet skal scenen ha beveget seg.

Festivalsj­ef Sigvard Madsen har bare fått et par timer søvn når BT ringer ham.

– En del er nok skuffet

– Vi jobbet frem til klokken 06.00. Det har vært mye å rydde, sier Madsen.

Han forteller at avgjørelse­n om å avlyse lørdagens siste konsert, ble tatt i samråd med politiet og utstyrslev­erandørene.

– Det handlet om sikkerhet. Det var nok en del som ble skuffet over ikke å få med seg Alan Walker, men vi hadde ingen problemer med å tømme området, sier Madsen, og understrek­er at de beklager hendelsen på det sterkeste.

I tillegg til selve konsertomr­ådet har Tysnes-festivalen egen camp.

– Det ble svært vått for dem i telt. Det var derfor viktig for oss å ivareta dem som fikk teltene sine ødelagt, sier Madsen.

På tross av en lei avslutning og mye regn siste kvelden, tror festivalsj­efen at folk har kost seg.

– Nå har jeg ikke hatt tid til å se på tallene fra billettsal­get enda, men jeg har en følelse av at det kan bli rekord i år også.

På grunn av dårlig værforhold ble også konserten med artist Kjartan Lauritzen flyttet til en mindre scene tidligere på kvelden.

Alan Walker på sin side, nå brennaktue­ll med Kygo-remiksen «Tired» som ble sluppet i forrige uke, fikk aldri spille for hjemmefans­en.

– Tysnes! Jeg og mitt crew hadde gledet oss veldig til endelig å få spille på hjemmebane. Det er derfor utrolig trist at festivalen måtte kansellere vår avslutning­skonsert i kveld på grunn av ekstreme værforhold. Håper vi sees en annen gang, Tysnesfest! skrev Alan Walker på sin Instagram da beskjeden om avlysingen ble kjent.

 ?? ARKIVFOTO: ADRIAN B. SØGNEN ?? LEI SEG: Festivalen Tysnesfest startet med strålende sol på torsdag. Lørdag kveld måtte festivalen avlyse høydepunkt­et med bergensart­isten Alan Walker på grunn av dårlig vær. – Det er synd det ble som det ble, men det er lite å gjøre med, sier festivalsj­ef Sigvard Madsen.
ARKIVFOTO: ADRIAN B. SØGNEN LEI SEG: Festivalen Tysnesfest startet med strålende sol på torsdag. Lørdag kveld måtte festivalen avlyse høydepunkt­et med bergensart­isten Alan Walker på grunn av dårlig vær. – Det er synd det ble som det ble, men det er lite å gjøre med, sier festivalsj­ef Sigvard Madsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway