Bergens Tidende

Roger Federer ble historisk

-

Roger Federer hadde full kontroll på Marin Cilic i Wimbledonf­inalen i tennis. Sveitseren vant 3-0 i sett og ble historisk med sin åttende tittel i turneringe­n.

Før finalen var 35-åringen likt med amerikansk­e Pete Sampras, men nå troner sveitseren øverst på listen. Federer vant søndagens finale 6-3, 6-1, 6-4 mot 28 år gamle Cilic. Federer har nå vunnet 19 Grand Slamtitler, to av dem i år. Den første i 2017 kom i Australian Open i januar. Federer gikk gjennom årets utgave av Wimbledon uten å tape et sett.

Finalisten­e fulgte hverandre tett i starten av matchen, men på 2-2 brøt Federer serven til Cilic. Sveitseren gikk opp til både 3-2 og 4-2, og kroaten maktet ikke å svare. I stedet brøt Federer på nytt på stillingen 5-3, da Cilic gjorde en kostbar dobbeltfei­l, og sikret seg det første settet med 6-3.

Trengte behandling

Federer fortsatte der han slapp i annet sett. 35-åringen brøt Cilic i settets andre game og var raskt oppe i 3-0.

– Anledninge­n blir litt stor for Cilic her, konstatert­e Eurosport-kommentato­r Christer Francke, som tidligere i uken sa til NTB at han holdt Federer som favoritt til å vinne turneringe­n. Francke fikk rett i sin spådom.

Cilic måtte ha hjelp fra fysioterap­eut på 3-0, uten at det var klart hva han trøblet med. Kroaten fortsatte å spille, men klarte ikke å følge med på Federers tempo. Sistnevnte brøt kroaten på 4-1, og plutselig var settet i boks med sterke 6-1 til veteranen.

Strake sett

Cilic konsultert­e igjen sitt medisinske team før tredje sett. Han fikk behandling på den ene foten, men valgte igjen å spille videre.

På stillingen 3-3 i tredje sett fikk Federer fikk gjennombru­ddet han ønsket seg. Han brøt Cilic og holdt egen serve til 4-3 og 5-3. Cilic kjempet inn 4-5, men Federer var trygg i egen serve og vant settet 6-4. Cilic avverget den første matchballe­n, men maktet ikke å stoppe den andre. Dermed ble det triumf i strake sett. Federer slapp jubelen løs da seieren var et faktum.

NTB

 ?? FOTO: DANIEL LEAL-OLIVAS, REUTERS ?? MESTVINNEN­DE: Ingen har nå flere Wimbledon-titler enn sveitsiske Roger Federer.
FOTO: DANIEL LEAL-OLIVAS, REUTERS MESTVINNEN­DE: Ingen har nå flere Wimbledon-titler enn sveitsiske Roger Federer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway