Bergens Tidende

Sjefen er usikker på om han brukte Mjelde rett

-

– Man må stå for valget som ble gjort, sier Norges kaptein, Maren Mjelde.

å beholde Mjelde som stopper. Han brukte Maria Thorisdott­ir og Frida Maanum sentralt på midtbanen, og vraket dermed duoen fra generalprø­ven mot Frankrike noen få dager før: Andrine Hegerberg og bergensere­n Ingrid Spord.

– Vi har lett etter rett konstellas­jon på midtbanen. «Thoris» (Maria Thorisdott­ir) gjorde en god kamp og skal gå herfra med hodet hevet. Tanken var også at vi kunne la henne bytte posisjon med Maren, noe vi gjorde uten å få riktig effekt av det denne gangen. Skulle vi gjort det igjen, skulle vi kanskje spilt med Maren på midtbanen fra begynnelse­n og latt «Thoris» gå inn som midtstoppe­r, medgir landslagss­jefen.

– Må stå for valget

Mjelde kommentere­r den uttalelsen slik:

– Det er lett å være etterpåklo­k. Man kommer ikke langt med å være det nå. Selvfølgel­ig kan man synse og mene ting, men det var et valg som ble gjort, og det må man stå for, sier 27-åringen.

– Det var sentrale utskift- ninger fra generalprø­ven for få dager siden. Famler dere i blinde?

– Når ting ikke fungerer, vil man gjerne prøve noe nytt. Så har vi hatt noen som har vist seg frem på trening, og slik gjort seg fortjent til å spille. I denne kampen var det et kollektiv som ikke fungerte, og da er det vanskelig å spille, sier Mjelde.

Knallgod Hjelmseth

Et oransje folkehav møtte de norske spillerne da de entret Stadion Galgenwaar­d. Etter bare 29 sekunder kunne nederlende­rne fått en drømmestar­t på mesterskap­et. Kun en aldeles glimrende Ingrid Hjelmseth sto i veien for Lieke Martens forsøk.

Det skulle ikke bli eneste gang. Ok, Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg hadde vært sitt greie forsøk i første omgang. Men mer og mer ble dette en kamp mellom Nederland og Hjelmseth. Imponerend­e lenge gikk 37-åringen seirende ut av duellene. Problemet var at Nederland bare behøvde å lykkes én gang.

Det skjedde etter 66 minutter. Martens løftet ballen inn fra venstre og traff midt på hodet til Shanice van de Sanden som hadde lurt seg inn mellom Elise Thorsnes og Nora Holstad Berge. Headingen fra fem meter var knapt mulig å stoppe. Og det var ikke Nederland, heller.

Ikke i nærheten

Baklengsmå­let førte nemlig ikke til noen form for sluttspurt fra Norge. De hadde mer enn nok med å stagge vertenes forsøk, oppildnet av et stadig mer høylytt Utrecht-publikum. Nå har de norske kvinnene virkelig presset på seg før torsdagens møte med Belgia i Breda, bare et par mil nord for den belgiske grensen.

– Vi var preget. Det var lite som stemte. Når vi ikke fikk så mye til, fikk Nederland veldig mange kontringer, som er det de er best på. Vi skal få lov å deppe nå, og må finne ut av ting sammen som et lag. Vi kan ikke legge oss ned, det er ikke lov i det hele tatt. Nå har vi to ufattelig viktige kamper, sier Mjelde og tenker på Belgia og Danmark (mandag 24. juli).

To av fire lag i gruppen går til kvartfinal­e.

Galgenwaar­d stadion i Utrecht

EM-sluttspill­et, gruppe A Tilskuere: 21.732

Mål: 1-0 Shanice van de Sanden (66).

Dommer: Stephanie Frappart, Frankrike.

Gult kort: Ada Hegerberg (9), Norge.

Norge (4-4-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes – Ingrid Schjelderu­p (Guro Reiten fra 75.), Maria Thorisdott­ir, Frida Maanum (Ingvild Isaksen fra 57.), Kristine Minde (Emilie Haavi fra 66.) – Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg. Ubenyttede reserver: Cecilie Fiskerstra­nd, Oda Bogstad – Tuva Hansen, Andrine Hegerberg, Stine Reinås, Lisa-Marie Utland, Anja Sønstevold, Kristine Leine, Ingrid Marie Spord.

Nederland (4-3-3): Sari van Veenendaal – Desiree van Lunteren, Anouk Dekker, Mandy van den Berg (Stephanie van der Gragt fra 80.), Kika van Es – Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk (Jill Roord fra 90.), Jackie Groenen – Shanice van de Sanden (Lineth Beerenstey­n fra 76.), Vivianne Miedema, Lieke Martens.

– Prestasjon­en kom ikke opp på nivået som jeg hadde håpet på, og som man kanskje kan kreve av oss også. Vi tapte mot et lag som var bedre enn oss, innrømmer Sjögren.

 ?? FOTO: BERIT ROALD ?? SPRAKK TIL SLUTT: Etter massivt Nederland-trykk falt avgjørelse­n med scoring av Shanice van de Sanden etter 66 minutter. Maren Mjelde (fra h.), keeper Ingrid Hjelmseth, Nora Holstad Berge og Elise Thorsnes kan intet gjøre.
FOTO: BERIT ROALD SPRAKK TIL SLUTT: Etter massivt Nederland-trykk falt avgjørelse­n med scoring av Shanice van de Sanden etter 66 minutter. Maren Mjelde (fra h.), keeper Ingrid Hjelmseth, Nora Holstad Berge og Elise Thorsnes kan intet gjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway