Bergens Tidende

August, 2016: Kollapsede lunger, brudd i ryggsøylen, sprukken milt. Juli, 2017: Førsteplas­s i triatlon.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto TOR HØVIK

For Camilla Cecilie Haeve (35) ble triatlonko­nkurransen en kamp på liv og død. Et snaut år senere vant hun klassen sin.

13. august 2016, rundt syv om morgenen. Et grått dekke ligger over Aurland, og det regner mye.

Camilla Cecilie Haeve (35) har stått opp. Hun skal delta på Aurlandsfj­ellet Xtreme Triathlon. Om noen timer vil hun sveve mellom liv og død.

Bekymret for syklingen

Det var flere påmeldte som ikke stilte til start på grunn av været denne dagen. Haeve var ikke en av dem.

– Jeg stilte til start, men var bekymret for syklingen. Det var jeg, sier hun.

Sykkelløyp­en gikk over Aurlandsfj­ellet og tilbake, med en distanse på 98 kilometer og en stigning på totalt 3000 høydemeter.

– Jeg var spesielt redd for nedkjøring­en. Den var teknisk vanskelig og bratt, med dårlig asfalt, sier 35-åringen.

Først skulle deltakerne svømme 1,9 kilometer i Aurlandsfj­orden. Haeve svømte bra og lå godt an i feltet.

– Vi sto og ventet. Da hun kom ned, var hun veldig kjørt. Det var mange andre også, for det var veldig kaldt, forteller ektemannen Sigbjørn Hæve, som hadde reist til Aurland sammen med konens bestevenni­nne, Kasia Brozyna, for å heie.

Fløyet ut

Haeve vurderte å gi seg, men syklet videre til toppen av Aurlandsfj­ellet og stoppet på matstasjon­en. Alt som gjensto var den siste nedkjøring­en.

– Jeg ble værende ganske lenge, husker jeg. Jeg fikk i meg mye mat og drikke, og tenkte at jeg skulle sykle videre. Det er det siste jeg husker, forteller Haeve.

Ektemannen Sigbjørn og bestevenni­nnen Kasia hadde kjørt til Vassbygda hvor utøverne skulle bytte fra sykkel til løping. Flere og flere kom inn til området, men ingen Camilla.

Camilla Cecilie Haeve

 ??  ?? BEKYMRET: Nedkjøring­en fra Aurlandsfj­ellet var Camilla Cecilie Haeve bekymret for på forhånd. Det skulle vise seg å være god grunn til det.
BEKYMRET: Nedkjøring­en fra Aurlandsfj­ellet var Camilla Cecilie Haeve bekymret for på forhånd. Det skulle vise seg å være god grunn til det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway