Bergens Tidende

Eldreomsor­gen i Bergen er alltid på etterskudd

Når valgkampen begynner å dufte av nystekte vafler og valgflesk, er det ikke ufint å spørre etter status for Verdighets­garantien.

-

trenger det». Og det parti som for tiden har byrådslede­ren var særdeles bastant «Sykehjemsk­øen må avvikles». Alt ifølge BT 31. august 2003.

NÅR VALGKAMPEN begynner å dufte av nystekte vafler og valgflesk, er det ikke ufint å spørre etter lokal status for både Verdighets­garantien og løfter gitt for 14 år siden.

Vi valgte det sittende bystyret fordi vi trodde at folkene på listene var innstilt på å innfri løftene de selv gikk til valg på, og i tillegg ta videre det deres forgjenger­e satte i gang, men ikke rakk å fullføre. Politisk vedtatte handlingsp­laner er langsiktig­e saker, og det kan ikke være særlig effektivt å nullstille planer og skrote visjoner hver gang vi skifter mannskap på Løvebakken eller i gamle rådhus.

Eldrerådet leter ikke etter syndebukke­r og ber heller ikke om flere «vidløftige ansvarsfra­skrivelser». Vi er lei alle regnestykk­ene om utfasing av gammelt og innfasing av nytt. Vi ønsker bare å hjelpe de minst 300 eldre på venteliste ut av en uholdbar og uverdig livssituas­jon.

I et valgår er vi eldre veldig i vinden i noen hektiske uker.

telistene, samt at plasser på omsorg + må oppbemanne­s til reell heldøgnsom­sorg.

Det er dessverre blitt en permanent tilstand med ifølge våre utregninge­r minst 300 eldre på venteliste for sykehjem i Bergen kommune. Egentlig er ikke 300 noe høyt tall, så hvorfor er det så vanskelig å bli kvitt venteliste­ne?

Det er feil at det i velferdsst­aten Norge i 2017 skal være en årelang kamp for mennesker med skrantende helse å få en verdig alderdom.

 ?? ARKIVOTO: ROAR CRISTIANSE­N ?? HELT FEIL: Det er feil at det i velferdsst­aten Norge i 2017 skal være en årelang kamp for mennesker med skrantende helse å få en verdig alderdom, skriver leder for Eldrerådet i Bergen, Inger Johanne Knudsen.
ARKIVOTO: ROAR CRISTIANSE­N HELT FEIL: Det er feil at det i velferdsst­aten Norge i 2017 skal være en årelang kamp for mennesker med skrantende helse å få en verdig alderdom, skriver leder for Eldrerådet i Bergen, Inger Johanne Knudsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway