Bergens Tidende

Funnet livløs i sjøen, erklaert død

- ØYVIND LEFDAL EIDSVIK oyvind.eidsvik@bt.no MALENE INDREBØ-LANGLO LARS MÅSEIDE

En mann i 60-årene omkom onsdag kveld i Skånevik i Etne. Han ble funnet livløs i sjøen.

Klokken 20.30, onsdag kveld, rykket nødetatene ut til Skånevik i Etne etter meldinger om at en person var funnet livløs i vannet.

Klokken 21.35 meldte politiet at gjenoppliv­ingen var avsluttet og mannen var erklaert død.

Funnet ved fergekaien

– Mannen i 60-årene ble erklaert død klokken 21.20. Da hadde brannvesen­et og helseperso­nell forsøkt å gjenoppliv­e mannen siden litt etter klokken 20.30, sier operasjons­leder Tore Frøyland-Jensen i SørVest politidist­rikt.

Det skal ha vaert forbipasse­rende som skal ha sett mannen i vannet og ringt nødetatene.

– Mannen skal ha blitt funnet i naerheten av fergekaien i Skånevik. Han ble raskt hentet opp av det lokale brannvesen­et som også startet gjenoppliv­ingen. Klokken 21 var Sea King, ambulanse og politi også fremme på stedet, sier Frøyland-Jensen.

Den omkomne skal sist ha vaert sett ute på fiske og til nå har politiet to vitner. Mannen har adresse i Skånevik sentrum.

Tyder på drukning

– Mannen har ingen naere pårørende, men politiet jobber nå med å varsle noen fjerne slektninge­r, sier Frøyland-Jensen.

Operasjons­lederen sier at politiet jobber med å kartlegge hva som kan ha skjedd.

– Inntil videre har vi ikke noen opplysning­er på hvordan mannen havnet i vannet. Mannen blir sendt til obduksjon i Bergen, men alt tyder på at han har druknet, FrøylandJe­nsen.

 ?? FOTO: GRANNAR ?? OMKOM: Klokken 20.30 ble Sørvest politidist­rikt varslet av AMK om at en livløs mann var funnet i sjøen ved fergekaien i Skånevik.
FOTO: GRANNAR OMKOM: Klokken 20.30 ble Sørvest politidist­rikt varslet av AMK om at en livløs mann var funnet i sjøen ved fergekaien i Skånevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway