Bergens Tidende

Cruiseturi­sme gir passasjerr­ekord på Flesland

- LARS E. MÅSEIDE lars.maseide@bt.no foto BJØRN ERIK LARSEN

Aldri før har flere reist via Flesland. Økt turisme er én av grunnene til det.

Økt turisme har sørget for at Flesland oppnådde passasjerr­ekord for første gang på tre år.

– Flesland er en av lufthavnen­e som har hatt størst økning i antall reisende sammenlign­et med samme måned i fjor. Det skyldes spesielt fire nye direkterut­er og at Bergen har blitt snuhavn for de store cruiseoper­atørene, sier lufthavndi­rektør Aslak Sverdrup.

Totalt reiste 596.618 passasjere­r til eller fra flyplassen i juni – en økning på fire prosent fra samme tid i fjor.

Flere turister

Siden nedturen i oljebransj­en har slike rekorder vaert vanskelige­re å oppnå, ettersom antall naeringsre­laterte reiser har flatet ut.

Nå tyder mye på at turisme igjen har gjort passasjerr­ekorder mulig.

– Vi merker at det er en økning av innkomne turister til Norge, blant annet fordi Bergen er den største cruisehavn­en i Norge. Det har vaert en jevn oppgang i turisme i flere år, mens reiser innenlands har flatet ut, sier Sverdrup.

Han tror vaersyke bergensere har hatt en mindre effekt på antall reiser, fordi disse turene har vaert solgt for flere måneder siden.

– Men kanskje kan den dårlige sommeren i fjor ha påvirket reiselyste­n, sier han.

Kronekurse­n påvirker

Per Arne Villadsen i reisebyråe­t Berg-Hansen tror den lave krone- kursen har gjort Norge til et mer attraktivt ferieland enn før.

– Vi merker det er en stor pågang av utenlandsk­e turister, ikke minst fordi mange flyr direkte til Bergen for å ta Hurtigrute­n eller andre cruiseskip. Den norske kronen er vesentlig svakere enn tidligere, og det gir en stor effekt på turismen. Nå får man mye mer for pengene.

– Har turistene fått øynene opp for Norge?

– Det har ikke vaert noen stor endring i markedsfør­ingen av Norge utenlands og veksten er såpass stor at jeg tror kronekurse­n har hatt størst påvirkning. Med en fortsatt lav kronekurs og økning i nye markeder som for eksempel Kina, vil det muligens bare øke enda mer i fremtiden, sier Villadsen.

Behov for ny terminal

Den gamle terminalen på Flesland har allerede sprengt sin kapasitet. Skal vi tro lufthavnsj­efen vil forholdene bli betrakteli­g bedre når den nye terminalen åpner 17. august.

– Det blir en helt annen opplevelse. Regularite­ten i flyavgange­ne påvirkes i mindre grad, mens flaskehals­ene og begrensnin­gene på kapasitete­n blir en helt annen, mener han.

Dagens terminal har en teoretisk kapasitet på 3,4 millioner reisende i året. I fjor passerte Flesland 6 millioner passasjere­r. Den nye terminalen skal håndtere 7,5 millioner passasjere­r årlig, med mulighet for ytterliger­e utvidelse.

Faerre flygninger

Økt flytrafikk gir også økte klimautsli­pp. Likevel har flyselskap­ene blitt flinkere til å utnytte seteplasse­ne i flyene. Flesland har nemlig faerre flyavgange­r enn før, til tross for økningen i antall passasjere­r.

– Sammenlign­er man juni 2014 (forrige rekord, jour.anm.) og juni 2017, er det en stor forskjell i antall flyginger. Flyselskap­ene klarer å fylle opp flyene bedre nå enn før. Det er bra for lønnsomhet­en til selskapene og det gir også lavere utslipp, sier Sverdrup.

 ??  ?? Flesland øker kapasitete­n fra 3,4 millioner til 7,5 millioner reisende i året når den nye terminalen åpner. Her viser lufhavndir­ektør Aslak Sverdrup nybygget tidligere i år.
Flesland øker kapasitete­n fra 3,4 millioner til 7,5 millioner reisende i året når den nye terminalen åpner. Her viser lufhavndir­ektør Aslak Sverdrup nybygget tidligere i år.
 ??  ?? UTVIDES:
UTVIDES:
 ??  ?? Den gamle terminalen på Flesland har allerede sprengt sin kapasitet. Skal vi tro lufthavnsj­efen vil forholdene bli betrakteli­g bedre når den nye terminalen åpner 17. august.
Den gamle terminalen på Flesland har allerede sprengt sin kapasitet. Skal vi tro lufthavnsj­efen vil forholdene bli betrakteli­g bedre når den nye terminalen åpner 17. august.
 ??  ?? BEHOV:
BEHOV:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway