Bergens Tidende

General dømt etter at flyktninge­r døde

-

BANGKOK: To år etter at 36 døde rohingyaer ble funnet i en massegrav sør i Thailand, er en thailandsk general og titalls andre funnet skyldige i menneskesm­ugling. General Manas Kongpaen ble onsdag funnet skyldig i menneskesm­ugling og korrupsjon. Sammen med 102 andre har han stått tiltalt for menneskesm­ugling etter at 36 lik ble funnet sør i Thailand i 2015. De døde tilhørte alle den muslimske folkegrupp­en rohingyaer, som bor i Myanmar og Bangladesh, og som er utsatt for omfattende forfølgels­e i Myanmar. Straffeutm­ålingen skal kunngjøres senere.

NTB HONGKONG: Det ble holdt en minneserem­oni for den avdøde nobelprisv­inneren Liu Xiaobo i Hongkong onsdag. – Vi må aldri glemme ham, sa Yanki Lee (45), som deltok i markeringe­n i en park ved sjøen. Tilhengere av Liu la ned blomster ved et bilde av ham, og hedret ham med et minutts stillhet. Seremonien fant sted sju dager etter Lius død, i tråd med kinesisk tradisjon. Også på Taiwan og i New York ble det holdt minneserem­onier for demokratif­orkjempere­n onsdag. Liu ble i 2009 dømt til 11 års fengsel, og året etter ble han tildelt Nobels fredspris. NTB DUBAI: Den unge saudiarabi­ske kvinnen som ble pågrepet etter å ha gått i miniskjørt i en video som ble lagt ut på nett, er løslatt, opplyser myndighete­ne i Saudi-Arabia. Den unge kvinnen ble filmet i et folketomt ørkenområd­e der landets mest konservati­ve stammer og familier bor. TV-kanalen Al-Ekhbariya meldte at kvinnen var pågrepet, siktet for å gå i «usømmelige klaer». Dagen etter meldte ble det meldt at kvinnen var løslatt uten siktelse.

NTB BERLIN: Den tyske regjeringe­n kalte onsdag Tyrkias ambassadør inn på teppet for å kreve at den tyske menneskere­ttsaktivis­ten Peter Steudtner settes fri. Under møtet i utenriksde­partemente­t fikk den tyrkiske ambassadør­en beskjed om at fengslinge­n av tyskeren og andre menneskere­ttighetsak­tivister verken er forståelig eller akseptabel­t, ifølge talsmann for tysk UD, Martin Schäfer. Steudtner ble mandag varetektsf­engslet i Tyrkia sammen med flere andre menneskere­ttighetsak­tivister. NTB

Hver gang valgfusk skjer, slettes en stemme fra en lovlig borger, og demokratie­t undergrave­s.

Donald Trump har startet gransking av påstander om valgfusk i USA.

 ?? FOTO: VINCENT YU ??
FOTO: VINCENT YU
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway