Bergens Tidende

Brann-sjefene vil tette gapet til europatopp­en

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Lars Arne Nilsen håper Brann-spillerne griper sjansen mot slovakiske Ruzomberok i dagens E-cupkamp.

For første gang siden høsten 2008 skal Brann arrangere en europacupk­amp på hjemmebane.

I dag er slovakiske Ruzomberok klubben som Brann må holde unna for, dersom det skal bli flere europaliga­kamper på Stadion denne sesongen.

– Vi har vaert veldig tydelige på at det å vaere med i Europa, og prøve å komme videre, er ekstremt viktig for klubben, spillerne, laget og norsk fotball. Vi har en del av et ansvar der, sier sportssjef Rune Soltvedt om torsdagens kamp.

Slik ligger det an

Premisset er enkelt: Brann leder

1–0 etter turen til Slovakia sist uke. Unngår de å tape hjemme, går de videre. Står det 0–1 etter

90 minutter, blir det ekstraomga­nger og kanskje straffespa­rkkonkurra­nse. Blir Branntapet 1–2 eller verre, ryker de ut.

– Utgangspun­ktet vårt er utrolig bra, men det kan forsvinne etter ett minutt. Dette blir krevende, men når du har jobbet så hardt for å komme til Europa, skal du i hvert fall jobbe livet av deg for å vaere der så lenge du kan, sier Soltvedt.

Slås Ruzomberok ut, får Brann rundt to millioner kroner i «premiepeng­er». Disse har ikke klubben budsjetter­t med. I tillegg kommer en Evertonkam­p til å fylle Stadion godt opp, noe som betyr ytterliger­e inntekter.

Gyngestol og gamlehjem

Så er det den sportslige utfordring­en. Lars Arne Nilsen er mest opptatt av den:

 ??  ?? SPENT: Daglig leder Vibeke Johannesen sier det kribler ekstra før torsdagens kamp mot Ruzomberok. Den kan ha stor betydning for Brann.
SPENT: Daglig leder Vibeke Johannesen sier det kribler ekstra før torsdagens kamp mot Ruzomberok. Den kan ha stor betydning for Brann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway