Bergens Tidende

Kristoff rett i bakken

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Alexander Kristoff ble tatt rett til legeunders­økelse etter målgang.

Alexander Kristoff har ikke fått etappeseie­r han ønsket seg i årets Tour de France. Onsdag ble det enda mer ulykke for 30-åringen. Etter at feltet hadde passert dagens første kategorise­rte stigning, Col d’Ornin, gikk Kristoff i bakken.

– Nei, nei, nei! sa Eurosports sykkeleksp­ert KnutWalthe­r Baldershei­m.

Til slutt fikk Kristoff hjelp, og han kom seg på sykkelen igjen. Han var imidlertid tydelig skadet.

– Det blir en liten luke ned til Kristoff, som også har vaert i bakken. Du ser han er blitt polstret bra på venstrearm­en der. Han har slått seg ganske greit altså. Det ser ut til at han har blod på hjelmen også, sa Eurosport-kommentato­r Arild Eriksen.

– Prikken over i-en

Kristoff kom i mål godt innenfor tidslimite­n onsdag – i likhet med de øvrige nordmennen­e Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen.

– Det går ikke sånn veldig bra. Det er prikken over i-en på årets Tour de France, sier Kristoff til TV 2. – Hva skjedde?

– Jeg traff et hull. Jeg satt og spiste en bar, og holdt med en hånd. Plutselig var jeg i luften.

Kristoff forteller videre at han tviler på at han har brukket noe. Han innrømmer imidlertid at han frykter for fortsettel­sen i rittet.

Rett til røntgen

Både på fredag og søndag har Kristoff muligheten til å kjempe om etappeseie­r. Nå er det imidlertid usikkert om hvor store skadene til Katusha-rytteren er. Ifølge TV 2 skal Kristoff tas rett til sykehus for en røntgenund­ersøkelse.

– Jeg tror ikke Kristoff hadde kjørt videre om han hadde brudd. for det er ikke bra, verken for ham selv eller sesongen videre, sier tidligere Tour de Franceetap­pevinner Dag Otto Lauritzen i kanalens sending.

– Hvis han ikke har brukket noe, tror jeg han fortsetter, legger han til.

Ifølge Katusha-lagets pressesjef hadde Kristoff vondt i store deler av kroppen. Torsdag er det klart for en ny, fryktet alpeetappe i Tour de France.

Kommer Kristoff seg gjennom den, er han normalt sett blant favoritten­e på etappen inn til Marseille fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway