Bergens Tidende

– De popper opp som paddehatte­r

Over 20 salonger tilbyr thaimassas­je i Bergen. Daglig leder av Norsk massasjefo­rening sier de fleste salongene i Norge «bare driver med tull».

-

eDe fleste salongene holder til i sentrum, men de siste årene har flere etablert seg ute i bydelene, blant annet i industriom­rådene på Kokstad og Nyborg.

I Nikolaikir­keallmenni­ngen i sentrum har det lenge vaert tre salonger innenfor en radius på 50 meter. På Danmarks plass ligger to salonger vegg i vegg.

– Faller for thaimassas­je

Tore Skifjeld, leder i Forening for thaimassør­er i Norge (Thaimf), anslår at det er 500 praktisere­nde thaimassør­er på landsbasis.

– Salongene popper opp som paddehatte­r over hele Norge. Vi har 290 medlemmer, og tallet øker hver uke. En liten by som Haugesund har syv-åtte massasjesa­longer, sier Skifjeld.

– Hvordan kan det vaere marked for så mye massasje?

– Ola Nordmann er utrolig glad i Thailand. Flere og flere reiser dit og faller for thaimassas­je, som har langt flere helseforde­ler enn klassisk massasje, sier Skifjeld.

Nabo: – Ubehagelig

I en gammel, forfallen lagerbygni­ng annonseres det med sportsmass­asje for 600 kroner og 500 kroner for «Xtra time». Innehavere­n driver også en annen salong i Bergen.

En nabo BT har snakket med beskriver virksomhet­en som ubehagelig.

– Klientelle­t ser ikke ut som de har behov for sportsmass­asje. Kundene bruker ikke parkerings­plassen på fremsiden, men går inn en bakdør. Nesten alle er passert 50, og de kommer på kveldstid. Vi kan selvfølgel­ig ikke vite hva som foregår inne, men jeg blir veldig overrasket hvis det bare er sportsmass­asje, sier naboen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway