Bergens Tidende

Hadde heldigvis ikke høydeskrek­k

- KNUT LANGELAND knut.langeland@bt.no

Lite visste Hans om hva dagen ville bringe da han ble hentet av kameratene lørdag.

Utdrikning­slag kan vaere skumle. Ikke lenge etter Hans Godøy ble hentet av kompisene lørdag morgen, befant han seg øverst i vestveggen på Ørnen hotell i Bergen sentrum.

– Jeg fikk beskjed fem minutter før, forteller 27-åringen, som bor og jobber i Houston, Texas. Han har nettopp rapellert ned fra taket av hotellet, til terrassen i niende etasje. Iført kukostyme og bjelle.

– Jeg er vel ikke blant dem med den mest påtrengend­e høydeskrek­ken, men man blir jo mer forsiktig med årene. Det kilte litt i magen på toppen. Og utsikten over byen var fantastisk, sier Godøy.

Vel nede ble han tatt imot av jublende venner og et par tilfeldig tilstedeva­erende hotellgjes­ter.

Han aner ikke hva resten av dagen kommer til å inneholde. De ti kameratene som er med på utdrikning­slaget, holder kortene tett til brystet.

– I det minste er vi heldige med vaeret, kunne den vordende brudgommen konstatere. Går resten av dagen og den kommende uken fint, skal han få sin Lene i Birkeland kirke om nøyaktig en uke.

– Vi har vaert sammen i elleve år, så det er vel på tide. med bygevaer, sier Foss.

Hvor mye regn det er snakk om er vanskelig å anslå, ifølge meteorolog­en. Hun forteller at det ikke er snakk om et stort lavtrykk med mye sammenheng­ende regn.

– Men det kan nok komme lokalt kraftige ettermidda­gsbyger.

Solen vil imidlertid titte frem innimellom. Temperatur­ene vil dessuten holde seg opp mot 20 grader.

 ?? FOTO: KNUT LANGELAND ?? VORDENDE BRUDGOM: Hans Godøy fikk bind for øynene da han ble hentet av kameratene. Ikke lenge etterpå befant han seg her, i vestveggen på Ørnen hotell.
FOTO: KNUT LANGELAND VORDENDE BRUDGOM: Hans Godøy fikk bind for øynene da han ble hentet av kameratene. Ikke lenge etterpå befant han seg her, i vestveggen på Ørnen hotell.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway