Bergens Tidende

Har et helt spesielt forhold til treneren

-

Kristine Minde (24) ble oppdaget av Norgesjefe­n da han var svensk spion.

men også en trussel offensivt. Hun scoret Norges første mål i mesterskap­et, og var tross sin unge alder selvskreve­n på laget hele veien til finalen.

– Det jeg ble slått av umiddelbar­t, var hennes enorme arbeidskap­asitet, sier Sjögren.

Nevnte Kristine baerer nå etternavne­t Minde etter å ha giftet seg sent i 2013, og er inne i sitt fjerde år i Linköping. Kort tid etter EM henvendte den svenske klubben seg til Arna-Bjørnar, og noen måneder senere var hun på plass i Sverige.

– Hun var en spiller som passet veldig bra å få inn for oss i Linköping. Hun er nøye, profesjone­ll og jobber veldig hardt for å bli bedre hele tiden, sier Sjögren.

Snakket godt om ham

I 2016 ble det gull i Damallsven­skan med ham som trener. Like etter fikk han en telefon fra Nils Johan Semb i Norges Fotballfor­bund. Dermed var det slutt på samarbeide­t mellom Minde og Sjögren i Sverige. Men på det norske landslaget fortsetter det. Også den tidligere assistentt­reneren fra Linköping, Anders Jacobson, tok han med seg fra klubblaget.

– Da jeg fikk vite at Martin ble landslagst­rener, ble jeg veldig fornøyd. Jeg visste hva han og Anders sto for, påpeker Minde.

Men med Norge har Sjögren pent sagt ikke hatt den samme suksessen som med Linköping. To tap på to EM-kamper er krise.

– Nå gjelder det å samle seg og få ut det beste av alle. Dette skal vi klare, sier Minde.

Heltidsspi­ller i Sverige

Til daglig nyter hun livet i Linköping, og vet ikke når hun eventuelt kommer tilbake til Bergen. Etter at hun fullførte en bachelor i generell psykologi det første halvåret i utlendighe­t, har alt dreid seg om fotball for bergensere­n.

Kan hende er derfor hun har kapasitet til å mestre kravene i den svaert spesielle rollen hun har fått på venstresid­en på landslaget. Offensivt skal hun vaere del av en angrepstri­o. Defensivt skal hun komme ned som en del av midtbanen og sørge for å gi venstrebac­ken støtte.

– Jeg er vant med den rollen fra Linköping i fjor under de to samme trenerne. Men gud, det er mye tøffere å ha den rollen internasjo­nalt, fastslår Minde.

Hun har naermest løpt livet av seg i to EM-kamper, uten at det har hjulpet Norge til poeng. Mot Danmark trengs tremålssei­er for å nå kvartfinal­en. I tillegg må Nederland slå Belgia.

– Det er fortsatt mulig å gå videre i mesterskap­et, og vi skal gjøre alt vi kan for å slå Danmark med nok mål, sier Minde.

 ?? FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX ?? SVERIGE-PROFF: Bergensere­n Kristine Minde forsvant fra Arna-Bjørnar til Linköping i 2013. Der nyter hun livet som heltidsfot­ballspille­r. Her ankommer hun trening i Apeldoorn i Nederland på sykkel.
FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX SVERIGE-PROFF: Bergensere­n Kristine Minde forsvant fra Arna-Bjørnar til Linköping i 2013. Der nyter hun livet som heltidsfot­ballspille­r. Her ankommer hun trening i Apeldoorn i Nederland på sykkel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway