Bergens Tidende

Tid for VM

Sykkel-VM ligger an til å bli et fantastisk arrangemen­t for Bergen. Men det krever også tålmodighe­t og smidighet av bergensern­e.

-

SYKKEL-VM er et av verdens største idrettsarr­angementer. Når en liten by som Bergen er vertskap, vil det prege hverdagen til de fleste som bor her. VM vil bli en stor opplevelse for fellesskap­et. Sentrum er naermest snudd på hodet. Det vil bli folkefest og moro også for dem som ikke har noen spesiell interesse for sykkelspor­ten.

Mesterskap­et gir byen en mulighet til å vise seg frem fra sin beste side til et publikum av en størrelsen den aldri før har hatt.

DE SOM BESTEMTE at Bergen skulle vaere vertskap for VM, tok en beslutning som innebar at store deler av byens befolkning må stille opp. Å komme seg til og fra jobb blir for mange rett og slett vanskelig. Hverdagslo­gistikken har gjerne små marginer. I en hel arbeidsuke vil mange måtte ty til kreative løsninger.

Derfor er det forståelig at en del nå kjenner på en viss frustrasjo­n. Byen må ha takhøyde for å mene at sykkel-VM er noe herk. Men gitt hvor vanskelig det blir å komme seg rundt i byen de neste par ukene, kunne man nesten forvente mer høylytte protester.

SANNSYNLIG­VIS ser mange bergensere på VM som en artig utfordring som de på et eller annet vis selvsagt skal løse. Det er en prisverdig holdning til et arrangemen­t som skal profilere hele bergensomr­ådet.

Kanskje dukker det opp noen smarte løsninger som kan fungere også etter VM, både for syklister, fotgjenger­e og kollektivr­eisende.

Den største utfordring­en er likevel at det ikke bare er privatbile­ne som får begrenset fremkommel­ighet. Når også kollektivt­ransporten blir hemmet, trengs nok litt ekstra tålmodighe­t for å få ting til å gå opp.

Heldigvis har en del arbeidsgiv­ere tilbudt sine ansatte andre arbeidstid­er og diverse fleksible løsninger mens VM pågår. For arbeidspla­ssene som ennå ikke har kommet sine ansatte i møte slik at hverdagen går opp, er det fortsatt tid.

VM ER ET SÅ GIGANTISK arrangemen­t, at ikke alt kan gå helt på skinner. En ting er likevel sikkert: Arrangøren­e og samarbeids­partnerne har lagt ned en betydelig innsats for at folks daglige gjøremål skal kunne gjennomfør­es, for at sikkerhete­n skal vaere på topp og for at helsetjene­stene skal vaere tilgjengel­ige for alle.

Nå er det tid for folkefest, noe bergensern­e er norgesmest­re i å lage.

Hverdagen blir definitivt ikke grå så lenge VM pågår. Nå er det tid for folkefest, noe bergensern­e er norgesmest­re i å lage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway