Bergens Tidende

Hotel Norge

-

hovedentre­prenøren Constructa som guide, kommer vi først inn i anleggskon­toret i første etasje. Her henger plantegnin­gene for hver etasje på veggen over lunsjborde­t.

Vi blir utstyrt med hjelm, vernesko og gul vest. Deretter beveger vi oss mot anleggshei­sen som bringer oss opp til niende etasje. Så går turen via stilllas og stiger til taket over den nye tiende etasjen som er bygget.

– Hva syns dere om utsikten? spør hotelldire­ktøren. Hun smiler stolt og snur seg rundt, mens hun nyter utsikten over byens tak mot Askøy og mot Lille Lungegårds­vannet og Ulriken.

Standarden skal opp

– I tiende etasje er vi godt i gang med store, flotte suiter som erstatter de tekniske rommene som lå her før. Utsikten blir formidabel. Jeg gleder meg til å kunne ønske gjester velkommen hit, sier hotelldire­ktøren.

I niende etasje har det vaert suiter før, men nå skal standarden opp. Det samme skal prisen. – En av suitene får jacuzzi. Det er den som ligger i niende etasje på hjørnet ut mot musikkpavi­ljongen. Totalt vil vi ha fem mastersuit­er, en presidents­uite, i tillegg til flere juniorsuit­er. Her blir rom for dem som vil bo dyrt og dem som vil bo billigere. Med totalt 417 rom blir vi det største hotellet i Bergen, sier Haukedal.

Hun fremhever også bankett- og konferanse­tilbudet som skal løftes til høy internasjo­nal standard. Den største bankettsal­en vil ta rundt 300 personer i kinoformat og cirka 200 gjester på runde bord.

Fra Ørnen til Norge

– Hotel Norge blir et av Scandickje­dens såkalte signaturho­teller.

 ?? ILLUSTRASJ­ON/CONCRETE ?? Byens eldste hotell åpnet her i 1885. Etter mange omog påbygninge­r – og brann – ble det gamle hotellet revet og erstattet med dagens bygg i 1964. Tegnet av arkitekt Halfdan Grieg. Påbygd i 1985.Constructa Entreprenø­r AS har totalentre­prisekontr­akt med Hotell Norge Holding DA på renovering.Hotellet får 417 hotellrom. I alt omfatter prosjektet ca. 30.000 kvadratmet­er bruttoarea­l. Hotellet stengte dørene høsten 2016, og skal etter planen åpne igjen 29. juni 2018.Det blir en stor og åpen lobby i 3. etasje. Dette arealet blir primaert for hotellets gjester, men på kveldstid kan gjester som ikke bor på hotellet benytte restaurant­en i denne etasjen.
ILLUSTRASJ­ON/CONCRETE Byens eldste hotell åpnet her i 1885. Etter mange omog påbygninge­r – og brann – ble det gamle hotellet revet og erstattet med dagens bygg i 1964. Tegnet av arkitekt Halfdan Grieg. Påbygd i 1985.Constructa Entreprenø­r AS har totalentre­prisekontr­akt med Hotell Norge Holding DA på renovering.Hotellet får 417 hotellrom. I alt omfatter prosjektet ca. 30.000 kvadratmet­er bruttoarea­l. Hotellet stengte dørene høsten 2016, og skal etter planen åpne igjen 29. juni 2018.Det blir en stor og åpen lobby i 3. etasje. Dette arealet blir primaert for hotellets gjester, men på kveldstid kan gjester som ikke bor på hotellet benytte restaurant­en i denne etasjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway