Bergens Tidende

Tertnes ga fra seg en seksmålsle­delse

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Med tre utespiller­e på benken og kapteinen utvist de siste femten minuttene, ble det ingen poeng i sesongens første hjemmekamp for Tertnes.

Benken til Tertnes talte kun tre utespiller­e og en målvakt i hjemmeåpni­ngen mot Molde torsdag kveld, ettersom Kjerstin Boge Solås røk korsbåndet i en treningska­mp og Julie Lygren er ute med en fingerskad­e noen uker fremover.

Med femten minutter igjen av kampen ble kaptein Celine Sivertsen utvist, og etter en tett avslutning tok Molde alle poengene.

– Klart det merkes at Celine, som er vår eneste, venstrehen­dte bakspiller, måtte ut. Det gjorde at vi måtte spille litt annerledes, men dette var ikke bra nok, sier Vilde Ingeborg Johansen, som danner kapteinste­am med Sivertsen.

En solid start på andre omgang førte Tertnes opp i en seksmålsle­delse etter knappe fire minutter.

– Vi skal ikke gi dem troen igjen, og Molde er et lag jeg mener vi burde slå, slår Johansen fast etter sin første seriekamp for Tertnes på hjemmebane.

Tertnes andre hjemmedebu­tant i serien, Thea Stankiewic­z, var svaert skuffet etter torsdagens kamp.

– Vi ledet med seks mål, så begynte vi å slippe inn bakover, bommet og gjorde tekniske feil. Dermed slapp vi dem inn igjen i kampen, sier Stankiewic­z.

Tertnes-trener Tore Johannesse­n mener tominutter­en på Tina Abdula på tampen ble avgjørende.

– Den var litt streng, men vi må bli flinkere til å holde på ledelsen. Da Celine måtte ut, kunne vi ikke veksle mellom henne og Mina (Mjaerum, journ anm.). Det er ikke sikkert det røde kortet avgjorde, men det påvirket hvordan vil kunne spille, sier Johannesse­n.

Selv om benken hans ikke er den største, så var to poeng målet mot Molde.

– Det er en utfordring med bare tre utespiller­e på benken, men det visste vi ville bli tilfelle en stund fremover. I år møter vi mange lag der vi er avhengige av å treffe med vurderinge­ne for å få med oss poeng, sier Johannesse­n, som føltes torsdagens kamp var et lite steg tilbake.

Fakta i resultatbø­rsen.

 ?? ARKIVFOTO: SCANPIX ?? BARE NÅ: «Det er ikke slik at sykkel-VM kommer tilbake til Bergen», minner Anders Pamer om. Her fra Tour des Fjords på Bryggen i fjor.
ARKIVFOTO: SCANPIX BARE NÅ: «Det er ikke slik at sykkel-VM kommer tilbake til Bergen», minner Anders Pamer om. Her fra Tour des Fjords på Bryggen i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway