Bergens Tidende

Brann slipper inn faerrest med disse to på banen

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no foto TOR HØVIK

Duoen i Brann-forsvaret opplever at de er et godt samspilt par. – Det vi vil er å spise spissene, rett og slett, sier kapteinen.

– Jeg synes jeg aldri har vaert bedre enn nå. Vi har aldri vaert sterkere, sier Bismar Acosta.

– Dette partnerska­pet er det beste jeg har vaert i på mange år, sier Vito Wormgoor.

Branns to midtstoppe­re sitter henslengt, faktisk i samme stol på Brann Stadion. I gangen utenfor Branns garderobe er det to stoler. I den ene sitter BT. I den andre Bismar Acosta, med Vito Wormgoor på armlenet.

Tema: Branns imponerend­e defensive statistikk med de to på banen. Hør bare her: Med Wormgoor/Acosta sammen i Branns midtforsva­r har laget sluppet inn bare 0,83 mål pr. kamp denne sesongen. Det er bedre enn Branns totale baklengssn­itt for både 2016 og 2017, og det er bedre enn tilsvarend­e tall for kampene Acosta spilte sammen med Vadim Demidov i fjor.

– Vel ... Statistikk­en lyver ikke. Jeg hadde også følelsen av at det var såpass bra. Hvis statistikk­en hadde sagt noe negativt, men følelsen var god, så hadde jeg stolt på følelsen. Men nå er både tallene og følelsen bra. Det er optimalt, sier Wormgoor.

Bare Rosenborg har sluppet inn faerre mål enn Brann denne sesongen.

Legger en plan

Før Acosta og Wormgoor går på banen, diskuterer de alltid strategi. Er det en spiss som har det mest i kjeften? Er vingen spesielt rask? Er det noen tjuvtriks man må vaere obs på? Ulike spisser, krever ulike mottiltak.

– Når spissene liker å snakke mye, da elsker vi det. Da snakker vi tilbake, og vi knuser til i duellene. Da ser vi ofte at spissene blir usikre. Det vi vil er å spise spissene, rett og slett, forteller Wormgoor og får samtykkend­e nikk hos Acosta.

Også når det skjer tjuvtriks – som da Wormgoor mente at Sogndals Martin Ramsland kløp ham i forrige kamp – er Branns midtstoppe­re villige til å svare med samme mynt.

– Noen ganger når spissene ikke spiller fair, må vi vaere med

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway