Bergens Tidende

Midtstoppe­rne

-

Med Bismar Acosta og Vito Wormgoor på banen i Eliteserie­n for Brann i 2017, har laget sluppet inn 0,83 mål pr. kamp. De to har spilt

18 kamper sammen, og sluppet inn 15 mål.

Branns totale snitt for alle de 21 kampene i Eliteserie­n så langt er 0,95 baklengsmå­l pr. kamp. 20 innslupne på 21 kamper.

I fjor slapp Brann inn

0,94 mål pr. kamp i de 17 kampene Vadim Demidov og Bismar Acosta spilte sammen. Branns totale snitt for baklengsmå­l i 2016 var

0,9 pr. kamp. på det vi også. Da kan ting gå over streken, men det er ikke det vi egentlig vil. Vi ønsker å spille hardt, men fair, sier Wormgoor.

Ukjent med Wormgoor

Acosta kjente ikke til Wormgoor noe saerlig da det ble klart at nederlende­ren skulle bli Vadim Demidovs erstatter i Brann. Men costarican­eren sier han så med en gang på trening at Wormgoor har kvalitet.

– Vito er sterk, og så liker jeg at han ønsker å spille langs bakken. Det er bra for hele laget, sier Acosta. Han presiserer at han har likt å spille både med Demidov og Wormgoor, men er likevel tydelig på forskjelle­n.

– Demidov likte bedre å slå mye langt, men Vito vil heller spille korte pasninger og bygge opp spillet på den måten. Jeg synes det fungerer bedre for laget. Vi mister ikke ballen så lett når vi lar vaere å slå langt mot alle de høye nordmennen­e på motstander­lagene, sier Acosta.

Kombinasjo­nen costarican­sk duellkraft og tempo i form av Acosta og Wormgoors egenskaper som dirigent i Brann-forsvaret, er perfekt, mener de to.

– Jeg elsker å jobbe med Bismar. Han gir alt, hele tiden, og han gir meg frihet fordi han er så sterk, og fordi han er raskere enn meg. Når vi møter en rask spiss, for eksempel, kan jeg gå i den første duellen og vite at Bismar har ryggen min, sier Wormgoor.

Kapteinen

Da Wormgoor kom til Brann før denne sesongen, ble det raskt klart at han var tiltenkt rollen som lagets nye kaptein. Dermed har han på alle måter erstattet Demidov som forsvant til USA.

– Jeg er ikke den typen kaptein som sier til «Bis» eller noen andre: «Hold kjeft, nå snakker jeg.» Jeg vil heller vaere en venn, og vise meg på banen. Jeg er heller ikke en slik kaptein som banker på døren til treneren og forteller hva den og den spilleren holder på med. Noen kapteiner gjør det – sladrer, altså – men jeg vil ikke vaere en slik, sier Wormgoor.

Acosta ser på sin lagkamerat. Og gliser:

– Begynner du med det, så dreper jeg deg!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway