Bergens Tidende

Mener Hareide drømmer om Ap-samarbeid

- KJETIL GILLESVIK Kjetil.gillesvik@bt.no ANDERS HAGA

Mens KrF-velgerne flyktet til de borgerlige, klamrer partiledel­sen seg til et samarbeid med Arbeiderpa­rtiet. Det mener tidligere medlem av Bondevik-regjeringe­n.

– Ledelsen i KrF – jeg garanterer dere – mener at veien til fornyelse av KrF går via et samarbeid med venstresid­en.

Krasj med velgerne

Redaktør i Vårt Land, Åshild Mathisen, var klinkende klar i sin analyse av situasjone­n til KrF i forbindels­e med et Civitaarra­ngement en knapp uke før valget. Og Mathisen er ingen hvem som helst i KrF-kretser. I tillegg til å vaere redaktør for den kristne dagsavisen, var hun politisk rådgiver for Knut Arild Hareide da han var miljøvernm­inister på 2000-tallet.

Som BT skrev i fredagens avis, ser det ut til at KrF mistet titusenvis av velgere til de borgerlige partiene i årets stortingsv­alg. Dette var med å sørge for et historisk dårlig resultat på 4,2 prosent.

I etterkant har flere rettet kritikk mot samarbeids­strategien til Hareide og resten av ledelsen, og da spesielt den manglende avvisninge­n av et mulig Apsamarbei­d.

Hører man på Mathisen, er ikke dette overrasken­de, siden ledelsen ønsker seg den veien fremover. Det krasjer med partiets velgermass­e, som later til å bli stadig mer borgerlig.

– Kamp i partiet

– For Knut Arild Hareide nå er det om å gjøre ikke å slå krøll på tungen. Fordi han skal love en borgerlig regjering, men han ser at det ikke er veien å gå så lenge Frp er koblet på, sa hun på Civitas frokostmøt­e fire dager før valget.

Vårt Land-redaktøren er imidlertid klar på at mange i partiet mener at skal en klare å

 ??  ?? MOTVIND: Årets valg ble en nedtur for dem som håper på en regjering med fra v. Knut Arild Hareide (KrF), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap). KrFs rekorddårl­ige resultat på 4,2 pro
MOTVIND: Årets valg ble en nedtur for dem som håper på en regjering med fra v. Knut Arild Hareide (KrF), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap). KrFs rekorddårl­ige resultat på 4,2 pro

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway