Bergens Tidende

Her er veiene og kryssene med fl

-

to sykkelulyk­ker. Dermed forsterker Gjensidige­krysset sitt rykte som et farlig punkt.

– Registreri­ng av ulykker gjør at vi ikke har endelige data inne før et halvt år inn i det nye året. Det vil si at tallene for 2016 foreligger først nå, sier Trond Hollekim, som er senioringe­niør i Statens vegvesen.

Se Vegvesenet­s oversikt over hvor det smeller oftest i Bergen i grafikken over.

Farligste strekning

Nattlandsv­eien er den mest ulykkesbel­astede strekninge­n i Bergen. Her har det vaert mer enn 30 ulykker fordelt på seks ulykkespun­kter i perioden 20122016.

– Vi er veldig klar over utfordring­ene i Nattlandsv­eien, og har de senere år gjennomfør­t en rekke trafikksik­kerhetstil­tak, sier Hollekim.

Veien fra Birkelunds­toppen til Haukeland sykehus er også en ulykkesuts­att strekning.

– På denne strekninge­n støter man på mange kryss og avkjørsler, stor trafikkmen­gde, viktig kollektivt­rasé (stamlinjer) og stor sykkel- og fotgjenger­aktivitet, sier Hollekim.

Aktuelle planer

Han sier at det pågår regulering­splanarbei­d i regi av Bergen kommune for strekninge­n mellom Hagerups vei og Wiers Jensens vei. Der er det aktuelt å etablere sykkelfelt eller sykkelvei.

– Utover dette er det i handlingsp­lan for sykkel foreslått at det skal startes opp forprosjek­t for alternativ rute til Nattlands-

Vi er veldig klar over utfordring­ene i Nattlandsv­eien, og har de senere år gjennomfør­t en rekke trafikksik­kerhetstil­tak. Trond Hollekim, Statens vegvesen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway