Bergens Tidende

Erik Kubon Halvorsen

-

Alder: 38

Bosted: Søråshøgda

Sivil status: Ugift

Yrke: Markeds- og kommunikas­jonsdirekt­ør for VMarrangør­en «Bergen 2017» med Halvorsen til denne saken, har han tid til å vaere lynguide i Grieghalle­n, som er et slags episenter for mesterskap­et. Her er VM-selskapets kontorer, her er pressesent­eret, her er dugnadarbe­idernes bekledning og her er et herlig kaos.

– Det er så mye som skal på plass. Vår jobb er å sørge for at alle som kommer hit og alle som bor her kan kose seg med arrangemen­tet. Det skal oppleves som en fest for strilene, bergensern­e og de tilreisend­e, sier Halvorsen om maratondag­ene han og mange med ham nå har.

– Er det mer slitsomt nå enn under VM?

– Ja. Hvis du pynter til fest og gleder deg til å invitere venner og kjente, gjør du ditt ytterste for at det skal bli best mulig. Det er vår jobb. Vi skal vaere usynlige, men et godt og profesjone­lt vertskap.

Entusiasme og høflighet

Da BT først intervjuet ham som fersk prosjektle­der for VMsøknaden, satt Halvorsen i 9. etasje på rådhuset og kalte det «realisme i alle ledd» med et sykkel-VM i Bergen.

– Når Bergen går for et mesterskap som dette er det fordi vi har tro på at det er mulig. Vi har en entusiasme og et engasjemen­t i denne byen som er unikt, sa Halvorsen tilbake i 2011.

Det mener han fortsatt, seks år etterpå. Med entusiasme og høflighet har Fana-mannen snakket om Bergen til alle som har villet høre og noen til. I en mikrofon foran sykkelspor­tens mektigste i Paris, i VIP-teltet under VM i Firenze, på pizzaresta­urant i Skostredet eller under folketrim på Fløyen. Alltid glattbarbe­rt, korrekt antrukket, med sveisen i orden beskrives han som «kongen av smalltalk» og i et ivrig øyeblikk har VMs øverste sjef, Harald Tiedemann Hansen, beskrevet ham som den beste svigersønn­en han ikke har. er ansvarlig for mange hundre frivillige.

«Jeg tror vi skal vaere litt stolte», sier Halvorsen om VM.

– Først vant vi en kamp mot råsterke søknader fra andre norske byer. Så fikk vi konkurrere mot nasjoner som Belgia, Frankrike, England, Østerrike, Australia og Colombia om faktisk å få VM. Og det havnet altså her, i vår region.

Til å vaere fattig på søvn smiler han bredt.

– Tenk deg - vi kan få se Chris Froome og Tom Dumolin trene opp Fløyen, vi snakker om vinnerne av Tour de France, Spania rundt og Giro d’Italia i år. Før de skal kjempe et episk slag her hos oss, sier Halvorsen.

Mang en replikk fra ham starter med «du må hilse på...», og mangt et menneske har endt opp med å håndhilse etter initiativ fra tredjepart Halvorsen. Egenskapen er trukket frem av flere som viktig i de utallige møtene Bergen-VM har vaert represente­rt i.

Minnes møte med Harkestad

Men for Erik Halvorsen er det ikke møtene med den internasjo­nale sykkelspor­tens toppledels­e som sitter sterkest i.

–Det er alle møtene jeg har hatt med lokalt engasjemen­t. Det er dem jeg husker spesielt. Som da jeg var i Øygarden og møtte davaerende ordfører Otto Harkestad (1953 - 2014), og så stoltheten han følte da han kunne hilse på en amerikansk delegat med stjerner i øynene, fordi naturen var så vakker. Det er slike øyeblikk som sitter igjen, sier Halvorsen.

Stolthet føler også han på over arbeidet som er gjort innen «samfunnssi­kkerhet og beredskap». Og over sykkeloppl­aeringen skolebarn har fått i dønningene av VM.

– Rundt 20.000–25.000 elever har fått ta del i VM-festen lenge før den er begynt. Vi har vaert på eldrehjem, Bergen har fått status som sykkelby fordi det gjøres bra ting rundt VM, ting som blir en del av arven etter mesterskap­et, sier Halvorsen som om han skal presentere for og overbevise en politiker.

Den jobben er gjort for lengst. Nesten alt er gjort nå.

– Hva har vaert vanskeligs­t? – Det mest krevende er at vi har lagt arrangemen­tet til midten av en by. Det gjør VM til det mest folkelige, tilgjengel­ige noensinne. Vi har gjort endringer for å få det slik. Samtidig ser vi at Bergen mangler erfaring på denne typen arrangemen­ter, noe som har gjort at ting som kunne vaert smidig og enkelt har tatt lenger tid enn det burde. Neste gang det kommer et stort arrangemen­t, vil nok tingene gå smidigere, fordi vi har skaffet byen erfaring.

Tenk deg - vi kan få se Chris Froome og Tom Dumolin trene opp Fløyen, vi snakker om vinnerne av Tour de France, Spania rundt og Giro d’Italia i år. Før de skal kjempe et episk slag her hos oss. Erik Kubon Halvorsen

Uten planer

Om en drøy uke er det over, resultatet etter alle årenes arbeid vil ha vist seg. Halvorsen kan, forhåpentl­ig, sove igjen. – Hva skal du gjøre etter VM? – Da aner jeg ikke hva jeg skal. Dette har vaert fantastisk, jeg er privileger­t som har fått vaere med på det. Så håper jeg bare at noen har bruk for meg, et eller annet sted, når VM er over.

 ??  ?? MED «VM-BIBELEN»: I denne boken finner Halvorsen meget grundig informasjo­n om VM. Det meste har han uansett i hodet.
MED «VM-BIBELEN»: I denne boken finner Halvorsen meget grundig informasjo­n om VM. Det meste har han uansett i hodet.
 ??  ?? ROSER: Arrangemen­tssjef Helge Stormoen beskriver Halvorsen som sentral i VM-arbeidet.
ROSER: Arrangemen­tssjef Helge Stormoen beskriver Halvorsen som sentral i VM-arbeidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway