Bergens Tidende

– This is lovely!

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto BJØRN ERIK LARSEN

Sykkelstje­rnene i Team Sky testet VM-løypene i strålende vaer.

Mange av årets VM-ryttere er på plass i Bergen, og fredag formiddag var flere av VM-lagene ute og testet VM-løypen. Omringet av hav og fjell, med strålende sol og nesten ikke en sky på himmelen, lå forholdene til rette for en riktig så fin treningsøk­t for syklistene.

– Det regner jo ikke

Sky-rytter Geraint Thomas var en av dem som sammen med lagkamerat­ene fikk nyte solskinnet på Askøy.

– Det regner jo ikke! Jeg har hørt at det pleier å regne i denne byen, så dette er jo helt supert, sier Thomas da Bergens Tidende snakker med ham på Ravnanger.

Det er ikke lenge til det offisielt blir sykkelfebe­r i Bergen. Men allerede fredag formiddag kunne man få en smakebit av utøverne som skal konkurrere i årets VM.

Langs bilveiene på Askøy sto det flere håpefulle som prøvde å få et glimt av sykkelstje­rnene. De var nok ikke misfornøyd med resultatet, for i tillegg til Team Sky var CCC, Team FixIt og Team Lotto ute og luftet hjulene i strålende solskinn. Publikum var fornøyd, og på spørsmålet om hva Thomas og de andre stjernene, Chris Froome og Michal Kwiatkowsk­i på Team Sky synes om Bergen var beskjeden klar:

– This is lovely!

Ingen klaget

Team Sky og Thomas dro først fra basen sin på Comfort Hotel på Flesland til startområd­et i VM-løypen på Ravnager. Der stoppet utøverne i noen minutter hvor de tok seg tid til en selfie før de gjorde seg klar for resten av dagens treningsøk­t. Fredagens rute ville gå fra startområd­et på Ravnanger og tre mil videre på VM-løypen, før de syklet videre i retning Os.

– Hva synes du om løypen så langt?

– Veien er helt perfekt så langt. Veldig behagelig og det er ikke mange hull i veibanen. Vi har ingenting å klage på, sier Thomas.

 ??  ?? FORNØYD: Lars Boom og Jos van Emden på Team Lotto NL-Jumbo så ut til å trives da de testet VM-løypen fredag formiddag.
FORNØYD: Lars Boom og Jos van Emden på Team Lotto NL-Jumbo så ut til å trives da de testet VM-løypen fredag formiddag.
 ??  ?? START: Her startet de treningstu­ren for Team Sky fra Ravnanger. Fra venstre: Michal Kwiatkowsk­i, Chris Froome, Til høyre Geraint Thomas.
START: Her startet de treningstu­ren for Team Sky fra Ravnanger. Fra venstre: Michal Kwiatkowsk­i, Chris Froome, Til høyre Geraint Thomas.
 ??  ?? TESTET LØYPEN: Team Sky er på plass i Bergen, og fredag formiddag testet de VM-løypen.
TESTET LØYPEN: Team Sky er på plass i Bergen, og fredag formiddag testet de VM-løypen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway