Bergens Tidende

Ytringsfri­het eller sutringsfr­ihet?

- INGRID SELNES ARHOLM

Student, juss og psykologi å klage på politiske temaer og kritisere politikere, mens de selv ikke løfter en finger for å engasjere seg eller vaere en forandring selv.Det er bra å ha meninger, men når meningene kun er negative og man ikke engang prøver å bidra til å endre det man er frustrert over til det bedre, så blir jeg, ja, irritert.

DET ER LETT Å SVARTMALE helsevesen­et når media ofte trekker frem historier om leger som begår tabber eller svikt i helsevesen­et generelt. Men så er det faktisk sånn at det hver dag er leger som gjør en fantastisk innsats, kloke valg og som redder menneskers helse. Hva med å trekke frem disse solskinnsh­istoriene? Hva med å gi ros til dem som står på hver dag for at du og jeg skal leve et langt og sunt liv?

Kommentarf­eltet på sosiale medier er klagernes ytringspla­ss nummer én. Her kan man fyre løs med det ene og det andre man er misfornøyd med. Kanskje også litt personhets på toppen for å pynte på klagekaken man har gnidd utover kommentarf­eltet. Jeg undres ofte hva disse haterne har for liv. De kan åpenbart ikke ha det bra med seg selv.

TAKKNEMLIG­HET. Ett ord som burde nevnes oftere. Vi er født inn i en velstand vi tar for gitt. Bortskjemt­e og utakknemli­ge skal vi alltid fokusere på alt som er så ille, istedenfor å sette pris på at det faktisk er ekstremt mye bra i dette landet.

Å gi ros, nei, det er en ukjent greie for mange. Ikke vaer så sjenerøs da, for Guds skyld ikke gi noen en ekstra boost.

Selvsentre­rte mennesker er det overflod av. De lever i en boble der alt som går dem imot skal skyldes på alt og alle andre enn dem selv. Og de klarer i hvert fall ikke å løfte blikket ut av tunnelen og registrere andres behov.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway