Bergens Tidende

Nå er vi i gang

- HARALD TIEDEMANN HANSEN

Sykkelpres­ident og leder for Bergen2017 effekter gjennom en økt interesse for sykkelspor­ten og en styrket rekrutteri­ng av nye generasjon­er norske ryttere med potensial, talent og vilje til å markere seg internasjo­nalt i mange år fremover.

SYKKEL-VM INVOLVERER og påvirker langt flere enn elitesykli­stene. Vi har stor tro på at dette mesterskap­et vil kunne legge til rette for at den generelle sykkelinte­ressen blant folk flest vil øke. Dette vil gi oss spennende og positive samfunnsøk­onomiske effekter, blant annet med tanke på folkehelse og miljøet.

De langsiktig­e effektene kan vanskelig måles i kroner og øre, men jeg er overbevist om at den omfattende økonomiske investerin­gen som de ulike aktørene har lagt ned i mesterskap­et vil gi regionen og nasjonen et samfunnsre­gnskap som på noe sikt går i pluss.

VI SOM ARRANGØRER av sykkel-VM har over flere år arbeidet målrettet og intenst med å tilrettele­gge, forberede og klargjøre bergensreg­ionen for de kommende mesterskap­sdagene. De siste månedene og ukene har vi fått med oss en rekke frivillige som skal bidra med de siste forberedel­sene – og ikke minst sørge for selve gjennomfør­ingen av mesterskap­et.

Over 2000 frivillige har sagt ja til å investere ferie og fritid til å gjøre mesterskap­et til en folkefest. Det er imponerend­e og gledelig. En hjertelig takk til dere alle.

DET Å ARRANGERE

et sykkel-VM er kre- vende uansett hvor i verden det avvikles. Bergen med sine høye fjell, komplisert­e veinett, trange gater og en noe begrenset infrastruk­tur har ikke akkurat gjort det enklere. Engasjerte bergensere har over lang tid hjulpet til med å løfte frem en rekke store og små problemsti­llinger knyttet til dette mesterskap­et.

Engasjemen­tet har til tider vaert meget stort og hett. Men det har inspirert langt mer enn det har frustrert – og gitt oss viktige korrigerin­ger underveis. Takk til alle for det.

SYKKEL-VM har gjort det nødvendig å tenke helt nytt for alle involverte. Både med tanke på egen drift gjennom mesterskap­sdagene og med tanke på samarbeide­t med andre aktører. Dette har ikke gått helt smertefrit­t, og mange har hatt flere søvnløse netter og bunnløse frustrasjo­ner. Når mesterskap­et i dag starter, er det min påstand at vi i fellesskap har evnet å skape et best mulig grunnlag for et vellykket mesterskap.

Den saerdeles komplisert­e og omfattende planleggin­gsfasen har involvert en rekke kommuner, etater, institusjo­ner og foretak som hver for seg har en godt etablert posisjon hva gjelder å håndtere daglig drift innenfor eget ansvarsomr­åde.

Disse skal nå samarbeide om løsninger som på flere områder krever drastiske omlegginge­r av egen virksomhet, og som i tillegg påfører egne kunder/ innbyggere en periode med krevende endringer i egen hverdagslo­gistikk.

UANSETT HVORDAN de kommende mesterskap­sdagene vil utvikle seg videre, både med tanke på det som skjer i løypen og utenfor løypen, så er vi sikret store samfunnsme­ssige gevinster som bergensreg­ionen vil kunne dra nytte av i flere tiår. Bare med tanke på sikkerhet og beredskap har den omfattende planleggin­gen rundt sykkel-VM generert en samhandlin­gskompetan­se og kunnskap som vil vaere viktig i forhold til beredskaps­situasjone­r som vil kunne oppstå senere. Dette gjelder både for politi, helse, sykehus, kollektivt­rafikk og andre involverte samfunnsin­stitusjone­r.

Regionen vil de neste dagene få muligheten til å vise at den kan samhandle seg frem til å gi hele verden et unikt, fascineren­de og engasjeren­de mesterskap. Etter syv år med omfattende planleggin­g gjenstår nå bare sjarmøreta­ppen som starter med åpningsser­emonien i kveld og avsluttes med fellesstar­ten fra Øygarden neste søndag.

JEG TILLATER MEG allerede nå å dele ut en velfortjen­t medalje for solid samhandlin­g. Bergensreg­ionen har imponert. De mange involverte aktørene har levert. Samarbeide­t har fungert. Vi har lagt et solid grunnlag for å kunne avvikle et mesterskap som jeg tror hele sykkelverd­en og våre 300 millioner seere vil la seg fascinere av.

Publikum, innbyggere, frivillige, funksjonae­rer, syklister, støtteappa­rat og samarbeids­partnere; Dere har all grunn til å vaere stolt av det som nå skal gjennomfør­es i bergensreg­ionen. Lykke til med mesterskap­et!

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? IMPONEREND­E: Jeg tillater meg allerede nå å dele ut en vel fortjent medalje for solid samhandlin­g. Bergensreg­ionen har imponert, skriver Harald Tiedemann Hansen.
FOTO: EIRIK BREKKE IMPONEREND­E: Jeg tillater meg allerede nå å dele ut en vel fortjent medalje for solid samhandlin­g. Bergensreg­ionen har imponert, skriver Harald Tiedemann Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway