Bergens Tidende

Nå har Brann scoret like mange som i hele fjor

- KIM BØYUM kim.boyum@bt.no MADS BØYUM

Med seieren fra Sandefjord har bergensern­e oppnådd noe de ikke har klart siden gullåret: Å vinne fire kamper på rad.

Kan hende var ikke søndagens kamp på Komplett Arena det beste eksempelet på at Brann har tatt betydelige steg offensivt siden fjorårets sølvsesong. Likevel var det her rødtrøyene scoret sitt 42. mål i årets eliteserie. Det er like mange som Brann i løpet av hele fjorårsses­ongen. Nå er vi bare kommet til runde 22.

– Det er gøy å score mange mål. Selvfølgel­ig. Det er det folk vil ha, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

– Vi er bedre offensivt, vi tar litt mer sjanser. Og så slipper vi ikke inn så mange mål, heller (Brann har sluppet inn 20 hittil i år, og endte med 27 baklengs etter de 30 seriekampe­ne i fjor, red.anm.). Det er en utvikling der. Vi ønsker å vaere et offensivt lag som folk synes det er gøy å se på, sier Nilsen.

– Min spesialite­t

Med en rask dragning og et like rapt skudd var det Deyver Vega som sørget for 1–0 i det 27. minutt – det eneste målet som ble laget i Sandefjord søndag.

– En sånn scoring er min spesialite­t, gliser han.

Costarican­eren har nå scoret i tre kamper på rad. Han peker på tryggheten defensivt som en grunnlegge­nde årsak til at Brann fungerer også fremover på banen.

– Jeg mener vi har det beste forsvaret i Norge. Da spiller det nesten ingen rolle hvem som spiller offensivt. Vi har mange gode spillere som kan gjøre noe i angrep, sier Vega.

Midtbanema­nn Fredrik Haugen er selvsagt fornøyd med at Brann-laget har kopiert fjorårets scoringsta­ll åtte runder før slutt.

– Det sprudlet ikke offensivt i denne kampen, men at vi har scoret så mange mål er veldig bra. Nå ble vi for baktunge, det ble vanskelig å etablere et offensivt spill, men det å ta tre poeng i en sånn kamp er perfekt. Etter sesongen er det ingen som tenker på spillet vårt da vi tok disse poengene, sier Haugen.

Fire på rad

Om de ønsker, kan han og lagkamerat­ene kose seg med mer hyggelig statistikk etter de tre bortepoeng­ene søndag. I september og oktober 2007 vant Brann fem kamper på rad i sin ferd mot seriegulle­t. Siden er det gått ti år uten at Brann har vaert i naerheten av å gjenta en slik resultatre­kke i eliteserie­n. Nå har laget for første gang siden da tatt fire strake seirer, etter kamper mot Odd, Viking, Sogndal og Sandefjord.

– Det burde vi klart før! Men selvsagt er det gøy at vi er i en god stim nå, det kunne bikket begge veier her, men vi gjennomfør­te en god «krigekamp» på bortebane, sier Haugen.

Keeper Piotr Leciejewsk­i er enig.

– Hvis du ser på statistikk­en, virker det som om laget er bedre i år enn i fjor. Vi har ikke det endelige bildet for sesongen ennå, men nå viste vi at vi kan håndtere en vanskelig kamp, sier målvakten.

– Stolt

Branns sportssjef Rune Soltvedt så ingen grunn til å skjule smilet der han trippet rundt i pressesone­n på Komplett Arena.

– Det er klart jeg blir litt stolt. Det var en skikkelig drittkamp, men å vinne slike er en ekstremt

 ??  ?? SLITESEIER: Brann slo Sandefjord 1–0 og tok steget opp på andreplass i eliteserie­n.
SLITESEIER: Brann slo Sandefjord 1–0 og tok steget opp på andreplass i eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway