Bergens Tidende

Tør Brann gå ti meter etter Fredrik Haugens erstatter?

-

Journalist i BT med et slikt indreløper­par i lengden. Ingen av dem har duellkraft­en blant sine fremste attributte­r. Det kan bli for spedt, og det er nettopp derfor Nilsen har valgt å la Kristoffer Barmen utvikle seg som én av to indreløper­e. Hans evner i luften er gull verdt for Brann. Eventuelt sølv verdt ...

I FORRIGE UKE kom det frem at Skaanes hadde vaert åpenhjerti­g i treneroppg­aven til Kjetil Lone. Han uttrykte der at det var vanskelig å utvikle seg når det meste i Brann handlet om ikke å miste ballen. Alle som har studert Branns trener under kamp skjønner at det ligger noe her. Lars Arne Nilsen holder på å rive av seg frisyren hver gang Brann mister ballen på vei fremover. Skal vi så kritisere Nilsens holdning til balltap?

Da velger jeg å peke på Branns reise fra midt på 1.-divisjonst­abellen til medaljekam­p for andre år på rad. Svaret er nei. Samtidig går det an å skjønne at Skaanes har følt det som en tvangstrøy­e, dette med at han ikke bør miste ballen. Jeg tror Skaanes har rett i noe annet han uttrykte i treneroppg­aven: At han er en kreativ spiller. Det bor i alle fall i ham, og jeg synes han viste det mot Sandefjord.

HVA SÅ MED AT spilleren ikke scorer mål? Det er selvsagt betenkelig. Men vi skal ikke lenger tilbake enn til 2014-sesongen for å finne et annet eksempel på en spiller som slet med å score. Den gangen kom et eksternt evaluering­sfirma frem til at Kristoffer Barmens sjansesløs­eri var en av riktignok mange årsaker til at Brann rykket ned.

Vel. I 2014 scoret Skaanes fem mål. I 2017 er Barmen Branns toppscorer.

Det snur fort i fotball, og for et Brann som er opptatt av å bruke minst mulig penger er det viktig å identifise­re potensial.

Mitt innspill er at Kasper Skaanes er en potensiell erstatter for Fredrik Haugen.

DET GJENSTÅR SELVSAGT å se om Haugen forlater Brann. Men ikke glem at også Skaanes er nødt til å gjøre opp sin status etter sesongen. Dersom Haugen velger å bli, må Skaanes tenke seg om. Veldig nøye. Det samme er tilfellet dersom Brann velger å erstatte Haugen med en annen spiller. Da ligner situasjone­n brått på det som hendte med Jonas Grønner da Brann hentet Vito Wormgoor.

Da er det også vanskelig å noensinne se for seg at et internt opprykk kan finne sted i Branns stall.

 ??  ?? ANDERS PAMER
ANDERS PAMER

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway