Bergens Tidende

Åsane har fått hjelp av mental trener

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Vi har slitt litt med selvtillit­en, sier tomålsscor­er Erik Huseklepp etter 2-2 mot Strømmen.

Den dårlige poengfangs­ten har gjort at Åsane, før søndagens møte med Strømmen, lå fire poeng over playoff-plassen. For å bryte den vonde trenden har Åsane hatt besøk av en mental trener, Michael Jørgensen.

– Han var inne torsdag. Vi har slitt litt med selvtillit­en, men vi vet det bor mye i laget, sier Huseklepp, som med tre mål på de siste to kampene har sikret Åsane to poeng.

– Etter Fredriksta­dkampen var vi litt energiløse, og litt mentalt preget av å ha tapt noen kamper. Vi har jobbet på og utenfor banen for å få frem det vi egentlig står for, og responsen jeg har fått, både når det gjelder prestasjon og resultat i det siste, viser en bratt stigning, sier Åsane-trener Mons Ivar Mjelde.

Åsane er laget som har sluppet inn flest mål i første omgang med 25. Saerlig minuttene rett før pause har vaert kostbare for oransjetrø­yene. Dermed var det ingen overraskel­se at Åsane havnet under etter tolv minutter mot Strømmen. Åsane slo tilbake, men rett før pause havnet de under igjen.

– Vi var veldig gode da vi kommer under, og viste god moral, men vi startet ikke bra. Vi har en utfordring i første omgangene, men ett poeng borte mot Strømmen er ok, sier Huseklepp, som fra straffemer­ket sikret 2–2 og ett poeng søndag.

Mjelde har heller ikke noe enkelt svar på hvorfor laget hans trenger en omgang for å komme i gang.

– Jeg vet ikke helt, men jeg hadde håpet at vi skulle vaere bedre fra start av. Vi har jobbet hardt det siste 14 dagene og evnet bedre. Jeg skulle ønsket vi var bedre til å avgjøre kamper, for vi styrte andre omgangen, men der er vi ikke akkurat nå, sier Mjelde.

Fakta i resultatbø­rsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway