Bergens Tidende

Mange tomme VIPseter i Bergen sentrum

-

I perioder har VIPsonene vaert folketomme under sykkel-VM. Harold Sletten forklarer det med faerre tilreisend­e enn antatt, mens restaurant­bransjen reagerer på stive priser.

– Fortsatt er det for tidlig å konkludere, men Bergens befolkning har overpreste­rt. Hele byen har vaert på beina, så ser vi at det har kommet faerre tilreisend­e. Det er det nok mange grunner til, sier Sletten.

Han forteller at det har vaert vanskelig å fylle fansonen på Skolten. Besøket var godt på Bryggen Arena onsdag, der det store «glasstelte­t» står. På hoveddagen søndag, med fellesstar­t for menn, er det utsolgt der, ifølge Sletten. De dyreste billettene koster over 7000 kroner.

Søndag er dagen man forventer flest besøkende i Bergen sentrum. Vaermeldin­gene er også gode, og det bør vaere duket for folkefest.

– Nå er vi avhengige av en god lørdag og en god søndag, for det er disse dagene vi har rigget for. Denne helgen avgjør, så får vi telle opp når det er over, sier Sletten.

Ulike interesser

Restaurant­bransjen som har serveringe­n i VIP-sonene ønsker fulle telt og høy omsetning blant gjestene. Arrangøren­e ønsker at de beste plassene selges dyrt for å få inntekter til mesterskap­et.

Man så for seg et større inntektspo­tensial på bedriftssi­den i VIP-sonene. Sletten tror det er mange svar på hvorfor besøket ble mindre enn forventet.

– Onsdag var fantastisk, lørdag og søndag ser veldig bra ut. Så forstår jeg at bergensern­e ikke har betalt for å gå i VIPsonene når man har kunnet sette seg ned andre plasser. Byens befolkning har levert, de tilreisend­e ble faerre enn antatt. Jeg kan forstå at noen i restaurant­bransjen er skuffet, sier han.

– For stivt priset

På Zachariasb­ryggen sitter utelivsakt­ør Tom Greni. Han har serveringe­n i to av teltene på Torget, de naermest Rundetårne­t. Greni synes prisene på VIPområdet har vaert for stive. 3000 kroner må du betale hvis du skal inn på området søndag. Lørdag var prisen 300 kroner.

– Vi har jo sett at det har vaert tomt på VIP-områdene, og det er ikke rart. Hvorfor skal du betale penger når du kan sette deg ned gratis på et ordinaert utested og se de samme syklistene, spør Greni.

– Viktig med debatt

Han forteller om bra besøk i teltene forrige lørdag, en halvfull onsdag og en brukbar lørdag. Han vil ikke fremstå som «partydrepe­r».

– Jeg vil ikke sutre, for mesterskap­et har vaert utrolig bra for Bergen og alle som bor her, men jeg synes det er viktig med en debatt om hvordan vi skal gjøre det i fremtiden. Er det riktig å ta så høye inngangspr­iser for noen av de beste områdene i byen, spør Greni.

Han gleder seg over at Zachariasb­ryggen har hatt en god uke med mange gjester og fin omsetning og understrek­er at kostnadene de har hatt med VIP-teltene ikke stresser ham.

– Vi hadde 289 kroner i omsetning i VIP-teltet fredag mens rittet pågikk, og 1500 etterpå, humrer Greni.

– Rett og slett fantastisk

Tre av gjestene som BT møtte lørdag formiddag forteller at de gikk inn gratis i teltet til Greni.

– Dette er rett og slett fantastisk, sier Lasse Moldestad fra Askøy sammen med Vidar Stene og 50-årsjubilan­ten Modesto Garrido.

– Dette er noe vi opplever en

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway