Bergens Tidende

TV 2 eneste søker som kommersiel­l allmennkri­ngkaster

-

TV 2 har søkt om å fortsette som kommersiel­l allmennkri­ngkaster. Søknadsfri­sten for ny avtale med staten utløp lørdag. Det er ingen andre søkere.

utgangspun­ktet ha en bred programpro­fil for å bli vurdert, og kulturmini­ster Linda Hofstad Helleland mener at TV 2 har det som skal til.

– Jeg er glad for at TV 2 har søkt om avtale med staten for å drive kommersiel­l allmennkri­ngkasting. Dette viser at den avtalen regjeringe­n utlyste vil sikre en fortsatt sunn konkurrans­e på kringkasti­ngsområdet og bidra til et mangfold av nyhetsmedi­er i Norge, sier hun.

Kulturdepa­rtementet tar sikte på å inngå en avtale senest i desember. Avtalen trer i kraft senest åtte måneder etter at den er inngått.

MTG søkte ikke

MTG har også vaert nevnt som en aktuell kandidat til å søke på avtalen. MTG Norge omfatter kanalene TV3, Viasat 4 og TV 6, samt P4-gruppens radiokanal­er.

MTG-sjef Morten Aas bekrefter overfor NTB lørdag at de ikke har søkt.

TV 2 søkte ikke om ny avtale da den ble lyst ut i fjor fordi det ikke fulgte med noen statsstøtt­e. Siden den gang har Stortinget behandlet saken og kommet frem til at det skal tilbys pengestøtt­e for å kompensere for merutgifte­ne kanalen påføres som følge av kravene som stilles.

Inntil 675.000.000 i støtte

Når staten inngår en ny avtale med en TV-kanal, vil det kompensere­s med inntil 135 millioner kroner per år i fem år. Den kanalen som får avtalen, kan altså få 675 millioner kroner fra staten i løpet av avtaleperi­oden.

– Det har stor verdi for publikum at det finnes ulike alternativ­er å velge mellom, og aktører med ulikt geografisk og redaksjone­lt ståsted. Fortsatt konkurrans­e mellom allmennkri­ngkasterne er avgjørende for å oppretthol­der bredde og kvalitet i tilbudet, mener TV 2-sjef Sandnes.

Blant kravene som stilles i utlysninge­n er at norskspråk­lige programmer må fylle minst 50 prosent av sendetiden og at hovedredak­sjonen og den sentrale nyhetsreda­ksjonen i kanalen må ligge i Norge og minst 100 kilometer fra Oslo. NTB

 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? GLAD: – Jeg er glad for at TV 2 har søkt, sier kulturmini­ster Linda Hofstad Helleland.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX GLAD: – Jeg er glad for at TV 2 har søkt, sier kulturmini­ster Linda Hofstad Helleland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway