Bergens Tidende

Opprykk til A-klassen

-

Marit Voldsaeter er den beste ringevikar­en du aldri fikk. Og i alle fall den morsomste.

til alle skolens vrangsider og paradokser, på kontant fyllingsda­lsk. litt tid som elev. Marit’n er dagens vikar, med kun et kateter, tavle og enkle effekter.

Hun er sjenerøs med selvironie­n, og hintene til hennes egen karriere med «Kvinner på randen» og bunnløse fascinasjo­n for Azar Karadas, krydrer forestilli­ngen og gir den et fint personlig preg. Ikke minst de drepende telefonsam­talene med «Min mor og di».

Balansen mellom det subtile tilbakesku­ende og den fysiske humoren er krevende, men forestilli­ngen er smart sammenskru­dd – som en skoledag av det skeive slaget. Her spares det mest hysteriske til slutt.

en fin, rød tråd her. Fascinasjo­nen for kunnskap i alle sin bisarre form løper gjennom alle showets sekvenser, som en påminner om hvor herlig skolelivet tross alt kunne vaere, den gangen nysgjerrig­het var en dyd.

Alvoret har også en plass. Voldsaeter­s satire over krangelen om K’en i KRLE-faget er kvass og presis. Den viser hvor lattervekk­ende det kan vaere når politisk prestisje trumfer sunt skolevett.

pedagoger, timevikare­r og alle som en gang har gått på skole, kan ha godt av en times terapi hos Frøken Voldsaeter.

Showet er i bunn og grunn en varm supporters­ang til alle som driver og oppdrar og tar vare på ungene våre mesteparte­n av dagene, og laerer dem de underligst­e, nyttigste og nødvendigs­te ting i verden.

Ikke rart hun er takknemlig overfor alle som forsøkte. De er helter, alle sammen.

 ?? FOTO: GEIR MARTIN STRANDE ?? USTYRTELIG MORSOM: «Rektorer, laerere, pedagoger, timevikare­r og alle som en gang har gått på skole, kan ha godt av en times terapi hos Frøken Voldsaeter», skriver Frode Bjerkestra­nd.
FOTO: GEIR MARTIN STRANDE USTYRTELIG MORSOM: «Rektorer, laerere, pedagoger, timevikare­r og alle som en gang har gått på skole, kan ha godt av en times terapi hos Frøken Voldsaeter», skriver Frode Bjerkestra­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway