Bergens Tidende

Siste innspurt for Merkel

-

Tysklands statsminis­ter Angela Merkel brukte valgkampen­s siste dag på å appellere til den store velgergrup­pen som fortsatt ikke har bestemt seg.

Det gjorde hun blant annet i byen Stralsund, der hun signerte autografer og stilte opp til bilder.

Senere dro hun til hovedstade­n Berlin, der hun understrek­et foran de mange frivillige som har stilt opp for hennes Kristendem­okratiske parti CDU, at målet frem til valglokale­ne åpner søndag er å nå de som «bestemmer seg i siste liten».

– Vi vil øke motivasjon­en deres, sa Merkel.

Ifølge en meningsmål­ing som ble publisert lørdag av avisen Bild, vil 45 prosent av tyske velgere ha Merkel som statsminis­ter, mens 32 prosent sier de ville valgt hennes rival, leder for Sosialdemo­kratene (SPD), Martin Schulz.

Partimålin­gene viser at CDU leder klart foran SPD med en oppslutnin­g på mellom 34 og 35 prosent. Schulz’ parti ligger an til å få rundt 21 og 22 prosent av stemmene.

SPD-lederen sa under et valgkampar­rangement i Aachen at partiet hans vil «kjempe til siste slutt».

– For første gang siden 1945, truer de som vil gravlegge demokratie­t med å få plass i Bundestag (nasjonalfo­rsamlingen), sa han, med referanse til ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD).

På meningsmål­ingene får partiet mellom 11 og 13 prosent oppslutnin­g, godt over grensen på 5 prosent for å få en plass i den tyske nasjonalfo­rsamlingen.

Valglokale­ne åpner klokken 8 søndag, og de første resultaten­e ventes å tikke inn rundt klokken 18. NTB

 ??  ?? SA HEI: Angela Merkel er på festival i Lauterbach.
SA HEI: Angela Merkel er på festival i Lauterbach.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway