Bergens Tidende

Mener Solberg er unnvikende

- ANNE MARJATTA GØYSTDAL, NTB samfunn@bt.no

Statsminis­ter Erna Solberg (H) sier hun ikke husker konkret når Siv Jensen (Frp) tok opp sin bekymring rundt SSB-direktør Christine Meyer.

– Jeg har full tillit til Siv Jensens håndtering. Jeg gjør meg ikke til overdommer i en situasjon som selvfølgel­ig er vanskelig, sier Solberg.

Statsminis­teren ble møtt med en rekke spørsmål fra opposisjon­en om hva som egentlig hendte i SSBsaken, da hun møtte i Stortinget­s spørretime onsdag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre ga uttrykk for at begrunnels­en fra finansmini­ster Siv Jensen (Frp) ikke har vaert god nok. Han ba Solberg klargjøre.

I lengre tid

– Hvordan kunne det gå så galt, spurte Støre.

Solberg viste i sitt svar til at omorganise­ring i SSB har vaert et tema som både Finansdepa­rtementet og hun selv har befattet seg med i lengre tid. Allerede i februar ble det tatt opp av partene i arbeidsliv­et i forbindels­e med et møte i kontaktutv­alget.

– Det var bekymring om planene ville gå ut over statistikk­produksjon­en. Dette har vaert på listen over ting vi har fulgt i styringsdi­alogen, sa Solberg.

– Unnvikende

Støre var lite fornøyd med svarene. Unnvikende og lite presise, oppsummere­r han overfor NTB.

– Vi ville vite grunnen til at SSB-direktøren mistet tillit. Statsminis­teren beskriver problemer med omorganise­ringsprose­ssen, men vi vil vite konkret hvorfor det måtte toppe seg på denne måten, sier han.

Han lurer på hvorfor finansmini­steren ikke «satte skapet på plass» langt tidligere, hvis det var slik at omorganise­ringen har vakt bekymring i lang tid. Og han stiller spørsmål om Meyer i realiteten fikk munnkurv underveis.

– Jeg er opptatt av de elleve dagene som gikk fra direktøren sa at hun var villig til å sette omorganise­ringen på vent, men ikke fikk lov å fortelle offentligh­eten om det. Det reiser mange spørsmål om hva som skjedde internt i regjeringe­n, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway